woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe zorggroep Kinderopvang BuitenGewoon

26 september 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vanaf oktober 2017 start kinderopvang BuitenGewoon uit Woudrichem met een zorggroep. De groep is bedoeld voor kinderen van twee tot dertien jaar die gedragsmatig, cognitief en/of op ontwikkelingsgebied moeite hebben in de reguliere opvang. De zorggroep is geopend van maandag tot vrijdag van 07:00 tot 18:30 uur en op zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur. Op vrijdag 6 oktober om 16.00 uur is tijdens Festival BuitenGewoon de feestelijke opening van de nieuwe groep.

Op het gebied van zorg en welzijn is er een toenemende maatschappelijke verantwoordelijkheid. Kinderopvang BuitenGewoon streeft ernaar om 'psychosociaal kwetsbare kinderen' zoveel mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving, net als ieder ander kind. Met de nieuwe zorggroep draagt het kinderdagverblijf bij aan een inclusieve opvang, waarbij zorgkinderen zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving kunnen blijven en worden ondersteund waar dat nodig is.

Pedagogisch werkplan
Tot heden is de zorggroep bedoeld voor kinderen van twee tot dertien jaar waar zij zes dagen in de week terecht kunnen. Voor kwalitatieve opvang van zorgkinderen wordt een pedagogisch werkplan opgericht op basis van onderzoek, kennis en ervaring van betrokkenen.
Om kwalitatieve zorg te waarborgen is het kinderratio anders: één pedagogisch medewerker op vier á vijf kinderen in een groep en twee pedagogisch medewerkers met een maximum van acht á tien kinderen in een groep. Per kind wordt een individueel begeleidingsplan opgesteld en elk kind krijgt een mentor.

Lees meer over:

Kinderopvang BuitenGewoon
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.