Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schouten Europe wint New Food Challenge ' Een blije Wouter Schouten (rechts) met staatssecretaris Martijn van Dam.
07jul 2017

Schouten Europe wint New Food Challenge

GIESSEN - Schouten Europe uit Giessen is één van de acht winnaars van de New Food Challenge voor meer innovatieve plantaardige voedselproducten. Het bedrijf won met de DIY Veggie Burger Package. Schouten was eerder dit jaar ook al genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding.

R&D Directeur Wouter Schouten ontving uit handen van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken een cheque met een bedrag van maximaal € 30.000,- voor de verdere ontwikkeling van het ‘DIY Veggie Burger Package’. Met dit pakket kan een consument heel makkelijk een 100 procent plantaardige, verse burger maken.

Inzendingen
De ideeënwedstrijd ging in februari van start met de intentie om ondernemers uit te dagen om aantrekkelijke nieuwe plantaardige producten te ontwikkelen. Het doel is het realiseren van een gevarieerder aanbod van plantaardige producten, dat bijdraagt aan een duurzame voedselproductie en –consumptie.

In totaal waren er 83 inzendingen. Achttien inzendingen voldeden aan de voorwaarden van de Challenge. Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft hieruit acht ondernemers geselecteerd die hun plannen verder mogen ontwikkelen. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het Voedingscentrum, WUR, Blonk Consultants en ASN Bank.

De winnende ondernemers krijgen een half jaar de tijd om hun plannen verder uit te werken. Vervolgens komen er circa vijf ideeën in aanmerking voor een vervolgsubsidie van maximaal 250.000 euro. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de nieuwe producten na anderhalf jaar op de markt komen.

Zie ook:
Ook Schouten Europe krijgt 'groene kaart' (wo, 8 mrt 2017)
HAK en Schouten Europe startten samenwerking (di, 28 feb 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!