zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

264 handtekeningen voor behoud zwemfunctie Uppelse Put

4 juli 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op maandag 3 juli kwamen Stan en Kevin Verhagen uit Uppel op bezoek bij wethouder Izak Koedoot . Zij brachten 264 handtekeningen me die zij aan de wethouder overhandigden. De twee mannen hielden met hun moeder (Cindy Verhagen) namens alle ondertekenaars een warm pleidooi voor behoud van de zwemwaterfunctie van de put aan de Omloop in Uppel.

De gemeente Woudrichem laat weten: 'Er zit echter blauwalg in het water en reinigen is een behoorlijke investering, terwijl uit eerder onderzoek bleek dat er niet veel gezwommen wordt. Moet de zwemwaterfunctie van de put aan de Omloop in Uppel blijven of vervallen? Het laatste woord is daarover nog niet gesproken.' 

De gemeenteraad wil eerst meer kijk hebben op de kosten voor het structureel bestrijden van de blauwalg. Eind september zijn de kosten in beeld en kan de raad een beslissing nemen.

Monsters
Ondertussen kan er wel gezwommen worden in de put aan de Omloop. Elke twee weken neemt het waterschap monsters van het water, de concentratie blauwalg ligt inmiddels onder de vastgestelde gezondheidsnormen. Mocht dat veranderen dan laat de gemeente dat weten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.