zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Feest! Beweegdiploma voor peuters Kinderopvang BuitenGewoon

4 juli 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zestien blije peuters haalden dinsdag 4 juli het Nijntje Beweegdiploma bij de peuterspeelzaal van Kinderopvang BuitenGewoon. Na de middelbare scholieren waren deze week dus de peuters aan de beurt om een echt diploma te ontvangen. Voor de peuters van Altena was dit een feestelijk moment.

Voor een grote groep peuters was het een spannende dinsdagochtend. Van 10.00 tot 11.30 uur was de laatste les, waarin ze aan hun (groot)ouders lieten zien wat ze geleerd hadden. Aansluitend vond de feestelijke diploma-uitreiking plaats en ontving iedere peuter een presentje. Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar óh zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van het jonge kind. Daarom is het landelijke Nijntje Beweegdiploma ontwikkeld.

Beweegdiploma
In de leeftijdsperiode van 2 tot 4 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Bij het nijntje Beweegdiploma staat het plezier ervaren in bewegen voorop en geeft de beste garantie voor een actieve levensstijl in de toekomst.

Het erkende Nijntje Beweegdiploma kan in vijftien lessen gehaald worden bij Kinderopvang BuitenGewoon aan de Oude Ban 14 te Woudrichem, dit is in het gebouw van de Eben Haëzer, waar ook de peuterspeelzaal van BuitenGewoon zit.
 Na de zomervakantie starten er weer nieuwe essen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.