donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

De Woerkumse vis werd warm gebakken dit jaar

25 mei 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het 21e Woerkums kampioenschap vis bakken gaat de boeken in als zonnig geslaagd. Boven de pannen met vis was het warm, ook de vesting zinderde door de zomerse temperaturen. Hemelvaartsdag 2017 werd in alle opzichten een topper. Nooch Wilhelm bakte de beste vis, opa Snor (Jan Bouwhuis) de beste rode Poon. Het team van Ongestaagd tekende voor de zalm.

Het was druk in de Woerkumse Vesting, maar niet 'vol' zo liet een tweet midden op de dag nog weten. Drukte hoort nu eenmaal bij een écht een kampioenschap. In dat opzicht deed de Vesting mee aan die traditie, veel bezoekers deelden de geur van gebakken vis op een stevige zomerse dag. Het publiek slenterde op het gemak langs alles wat Woerkum bood: van oude ambachten uit het visserijverleden tot de vischwijven en van de St. Ayles Skiff-regatta op de Afgedamde Maas tot de tentoonstelling “Waarom Stolpersteine” in het Visserijmuseum. Het hele evenement was goed georganiseerd met weinig wanklank. Een enkele vestingbewoner mopperde over verkeerd geparkeerde auto's en het 'gebrek aan handhaving'.

Een team van Radio A-FM verzorgde de gehele dag impressies en updates in een live radiouitzending.

Winnaars
Het mocht de pret niet drukken van de dertig visbakkers die één doel voor ogen hadden: het in de wacht slepen van de titel "Woerkums kampioen vis bakken". Dat lukte Nooch Wilhelm uit Woudrichem die de hoogste score pakte. Zij ontving eeuwige roem én de wisseltrofee van burgemeester Arie Noordergraaf. Jan Bouwhuis (winnaar van 2016) volgde op twee punten. Jan Timmermans eindigde als derde. 

De Henk de Kock-trofee voor de lekkerste rode poon ging naar Jan Bouwhuis. De gelijknamige trofee voor de meest smaakvolle zalm ging naar het team van Zalmvisserskoor Ongestaagd.

(Foto's voor Woudrichem.net door Lian Oomen)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.