donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CDA Woudrichem stelt vragen bij verdwijnen geldautomaat Andel

23 mei 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De CDA-fractie uit Woudrichem vind het maar vreemd dat Rabobank Altena voornemens is om de geldautomaat in Andel op korte termijn te sluiten. Deze automaat is nu 24/7 bereikbaar en zal waarschijnlijk vervangen worden door een geldautomaat in de plaatselijke Spar supermarkt.

De CDA-fractie vindt het wegvallen van dergelijke voorzieningen een afbreuk van de leefbaarheid van de kernen. Op 31 maart 2014 heeft de CDA-fractie ook al schriftelijke vragen gesteld over het verwijderen van de 24/7 bereikbare geldautomaat in Giessen-Rijswijk.

Ton van Oostrum schrijft het college: 'Destijds gaf u aan dat de Rabobank over dit onderwerp geen contact met het college heeft gehad, maar gaf u aan dat de Rabobank in een gesprek van 23 april 2014 heeft aangegeven dat bij toekomstige ontwikkelingen rond geldautomaten er afstemming met de gemeente zal plaatsvinden.'

CDA Woudrichem steltde schriftelijke de onderstaande vragen:

  • Heeft de Rabobank de ontwikkeling rond het geldautomaat in Andel met het college afgestemd? Zo ja, wat was de reactie van het college richting de Rabobank? Zo nee, spreekt u de Rabobank hier nog op aan?

In de beantwoording van de vragen van 31 maart 2014 heeft u aangegeven dat de Rabobank serieus bereid is de mogelijkheden van een geldautomaat te bekijken als het concept centrumplan Giessen-Rijswijk gereed is.

  • Aangezien 23 mei 2017 er een raadsbijeenkomst is over het centrumplan Giessen-Rijswijk, veronderstel ik dat er een concept aanwezig is. Heeft u al gesproken over het plaatsen van een geldautomaat (bij voorkeur één die 24/7 bereikbaar is) in het centrumplan Giessen-Rijswijk? Zo ja, wat was het antwoord van de Rabobank hierop? Zo nee, bent u bereid dit op korte termijn te doen, zodat er eindelijk duidelijkheid hierover komt?
  • Is het college bereid om zich nadrukkelijk in te zetten voor het behoud van geldautomaten in de kernen Andel en Giessen-Rijswijk? En dan met name voor een geldautomaat die 24/7 bereikbaar is.
  • Is het college er mee eens dat het verdwijnen van dergelijke voorzieningen een afbreuk is op de leefbaarheid van de kleine kernen?

Wordt vervolgd dus.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.