donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kunst Na Strijd te gast bij EMS

11 april 2017 (door WoudrichemNet)

REGIO - Zaterdag 8 april was Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd te gast bij Muziekvereniging EMS in Hardinxveld-Giessendam. EMSwas eerder al eens te gast bij Kunst Na Strijd.

De avond werd vrolijk geopend met een optreden van EMS Jong Avanti. De zes jonge muzikantjes (nog maar enkele maanden op les) musiceerden met veel enthousiasme. Daarna was het de beurt aan EMS Avanti. Dit jeugdorkest is duidelijk al een stapje verder. De muziekwerkjes waren al van een behoorlijk hoog niveau en werden keurig uitgevoerd. Vervolgens trad het Harmonieorkest van EMS op. Zij hadden een prachtig en zeer gevarieerd programma. Bekende en minder bekende werken kwamen voorbij. Zo werd de welbekende “Riverdance” gespeeld, maar ook een compilatie van nummers van Queen.

Spectaculair slot
Na de pauze zat Kunst Na Strijd klaar voor haar optreden. Zij opende haar concert met “Lord of the Rings”. Niet de welbekende filmmuziek, maar een werk geschreven door Johan de Meij, geïnspireerd op de trilogie van Tolkien. Vervolgens mocht Martine in ’t Veld soleren op dwarsfluit. Het werk “Divertimento for Flute” van Alfred Reed is een prachtig werk voor dwarsfluit en harmonieorkest. Ze zette de solo uitstekend neer. Na “Slavonic Dances” en een compilatie van bekende nummers van Earth, Wind & Fire, besluit KNS haar concert met “Lord Tullamore”. Een spectaculair slot van een mooi concert.

Kunst Na Strijd en EMS kunnen terugkijken op een zeer geslaagd uitwisselingsconcert, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Regio
Wie Kunst Na Strijd in de regio Woudrichem wil beluisteren, is van harte welkom op 21 april tijdens het defilé van de Avondvierdaagse in Giessen-Rijswijk, op 27 april tijdens de festiviteiten van Oranjevereniging Wilhelmina te Oudendijk of op 4 juli bij de afsluiting van het seizoen met een concertje bij ’t Rondeel in Woudrichem.

Lees meer over:

muziek concert kunst na strijd
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.