vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Prinsentuin Andel krijgt kameel in de dierenwei

31 maart 2017 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Er komt een kameel in de dierenwei van de Prinsentuin in Andel. Een unieke kans voor de leerlingen om het bijzondere dier eens van dichtbij te zien. De kameel komt van een kamelenmelkerij uit de buurt.

Zaterdag (1-4) wordt het dier op school afgeleverd zodat het even in alle rust kan wennen aan de nieuwe omgeving. Prinsentuin laat weten: 'Het dier is op dit moment erg onrustig in de melkerij, vandaar dat ze moet kalmeren.' De docenten van Dier zijn erbij. Voorlopig blijft zij een week en leerlingen mogen het dier observeren.

Vrijwilligers

De school is op zoek naar vrijwilligers die de komende week met tweetallen het enorme beest komen observeren, want een kameel heeft een heel apart karakter. Ook tijdens de lessen dierhouderij is er extra aandacht voor de bijzondere gast in de komende week. 'Een prachtig leermoment voor onze leerlingen. In het dierhouderijlokaal hangt een intekenlijst voor de komende week en die is al bijna vol! Het observatieuurtje komt in plaats van de gewone lessen. Alleen bij toetsen mag je niet inschrijven. De docenten van de vakgroep dier hopen op veel inschrijvingen zodat de kameel de hele dag goed in de gaten gehouden wordt!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.