donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Kunstlicht Almerk breng licht in de donkere periode

8 maart 2017 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Eind dit jaar gaat in Almkerk Kunstlicht Almkerk van start. Het lichtfestival zet het doirp letterlijk in het licht. Op een bijzondere manier. De organisatie heeft tot die tijd nog handjes nodig. Op 16 maart a.s. is er  in het Wapen van Emmickhoven een infoavond. Daar worden de plannen verder bekend gemaakt. 

Een enthousiaste groep Almkerkers vatte eerder het plan op om eind dit jaar festival “Kunstlicht Almkerk” te organiseren, een winters lichtfestival dat licht brengt gedurende de donkerste periode van het jaar. Verschillende kunstzinnige installaties en projecties zijn dan te zien langs een wandelroute dwars door Almkerk. Eind december 2017 wordt die route uitgezet met verschillende lichtinstallaties die dan allemaal 'hun eigen licht' verspreiden.

Team
Het bestuur van Kunstlicht Almkerk wordt gevormd door Marian Verhey, Bart Monster, Jim Verhey, Hendrik Brandenberg, Robert Zegwaard, Lisette Arendse en Sjaak Koekkoek. Zij laten via hun website weten:'We zijn dit project met een klein team gestart maar het is zeker niet de bedoeling dat het daarbij blijft. We zullen nog veel handen nodig hebben om het te laten slagen, dus als je zin hebt...'

Tentjesfeest
Tijdens het tentjesfeest 2015 onstond het idee om ook in de tussenliggende periode iets te organiseren. 'Toch hebben we er expliciet voor gekozen om niet van de buurtverenigingen uit te gaan, maar om juist met veel Almkerkers gezamelijk iets tot stand te brengen.' (Kunstlicht)

www.kunstlichtalmkerk.nl/

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.