donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

OV Woudrichem met nieuw elan volaan vooruit

20 januari 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Na een lange periode van 'diepe slaap' is Ondernemersvereniging Woudrichem (OVW) weer actief. Met ruim zestig leden plus een nieuw bestuur die samen met een tiental vrijwilligers klaar staan om het werkplan 2017-2019 gestalte te geven. Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsborrel in de Teerkamer kreeg het werkplan groen licht. Ondernemers met elkaar in contact brengen, (ver)binden en motiveren om actief te worden binnen de vereniging, dat zijn de peilers van het plan.

De kersverse voorzitter Ronald van den Ende legt het uit: "We hebben als kernen Woudrichem en Oudendijk een zeer breed en aantrekkelijk aanbod. Een fantastisch winkelcentrum met drie grote publiekstrekkers, een schitterend historische vesting met leuke winkeltjes en tophoreca. En daarnaast ook heel veel gepassioneerde ondernemers die minder zichtbaar, maar zeker niet minder belangrijk zijn. Het gaat om 'het totaalplaatje' en dat maakt Woudrichem zo aantrekkelijk voor voor zowel een breed publiek als voor veel andere bedrijven."

Afstemming
Er zijn al ondernemers actief om bijvoorbeeld meer levendigheid en evenementen te organiseren. "Die gaan we geen millimeter in de weg zitten", vervolgt Van den Ende. "Je ziet wel dat er behoefte is aan meer afstemming en aan een meer overkoepelende visie. Want met het debacle rond de Merwedebrug zie je hoe kwetsbaar onze lokale economie is. Partijen als de overheid scherp houden en belangenbehartiging liggen meer het terrein van OVW. Ondernemers stimuleren en ondersteunen bij de transitie naar duurzaam opgewekte energie, ook daar willen we een rol in spelen. Maar bovenal zoveel mogelijk ondernemers die hier actief zijn en/of wonen met elkaar in contact brengen en (ver)binden. Dan komen er vanzelf mooie dingen naar boven drijven."

Big Green Egg
De eerste stap heeft de vereniging al gezet; de nieuwjaarsborrel van afgelopen maandag werd door een vijftigtal ondernemers bezocht en was volgens de bezoekers zeer geslaagd. "Het bestuur stond buiten in de kou de leden op te wachten met een op de Big Green Egg gerookt oestertje en mooie bubbel. Hoe leuk kan het zijn? Omdat we de financiële drempel om lid te worden, zo laag mogelijk willen houden (Eur 20,00 per jaar - redactie), zijn we bij dit soort activiteiten afhankelijk van de bereidheid van leden om diensten en/of producten gratis ter beschikking te stellen." En dat deden er heel wat. Wederom een bewijs dat er weer nieuw elan zit in de OVW.

Ondernemers die meer informatie wensen of lid willen worden kunnen contact opnemen via de website of mailen naar info@ovwoudrichem.nl - Bellen met de voorzitter kan ook: 06 53 20 60 99.

(Foto OV Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.