vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ZLTO verzoekt CDA: 'Stop met stapelen van regelgeving'

16 januari 2017 (door WoudrichemNet)

ALMKERK/DRONGELEN: CDA Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Erik Ronnes brachten vandaag (16 januari) een werkbezoek aan de ZLTO-afdeling Altena-Biesbosch. Samen met plaatselijke en provinciale CDA-vertegenwoordigers bezochten zij het akkerbouwbedrijf van de familie Straver in Almkerk en het melkveebedrijf van de familie Vos in Drongelen.

Hier spraken Geurts en Ronnes over de toekomst van de landbouw. Zaken als het dreigend tekort aan werknemers en bedrijfsopvolgers én het teveel aan telkens veranderende regels, waar agrarische ondernemingen, veelal familiebedrijven, mee te maken hebben kwamen op tafel. De boodschap van de ZLTO-vertegenwoordigers was glashelder: 'Stop met stapelen van regelgeving, geeft ruimte aan duurzame ontwikkeling en lever maatwerk.'

Statenlid Roland van Vugt vindt dat met name de provincie Brabant er een potje van maakt als het gaat om extra regelgeving. De dialoog over duurzame landbouw heeft plaatsgemaakt voor een dictaat vanuit de provincietoren. Volgens hem zijn voedselvoorziening en kennisontwikkeling voor ons land en de toekomst van onze kinderen van groot strategisch belang en dus moeten duurzame bedrijven ontwikkelruimte krijgen.

Ruggengraat
Kamerlid Geurts gaf aan dat het CDA agrarische familiebedrijven beschouwt als dé ruggengraat van de economie. Juist voor een plattelandsregio als Altena zijn deze bedrijven cruciaal en verdienen ze de steun en aandacht van de politiek. Waar het huidige kabinet vooral focust op de belangen van de Randstad, zet het CDA zich in voor héél Nederland. Ook voor de regio, aldus Geurts. Over zijn inzet voor de landbouw weet hij: “Vanuit mijn boerenervaring en met gezond boerenverstand blijf ik opkomen voor de boeren, tuinders, fruittelers en vissers. Het afgelopen jaar heb ik met veel mensen gesproken over de zorgen die zij hebben en die hun kinderen afraden hun bedrijf over te nemen door de strenge overheidsregels. Dat kan en mag niet gebeuren en daarom is het tijd voor verandering. Het familie- en gezinsbedrijf moet weer centraal komen te staan. En zij verdienen ons vertrouwen en de ruimte om gewoon hun werk te kunnen doen. Ik zet mij namens het CDA in voor een eerlijke economie en een beter Nederland.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.