donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Lions scoren met Voice Male voor goede doelen

14 januari 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zes mannen, zes stemmen en geen instrumenten met hits van toen en nu. Door het in huis halen van de bekende Belgische a capella groep Voice Male schoot de Lions Club Heusden en Altena op een geweldige manier in de muzikale roos. Het traditionele nieuwjaarsconcert in de Martinuskerk werd zaterdagavond (14-1) een geweldige vocale voorstelling met een vleugje cabaret.

Al vele jaren is Voice Male een begrip in Vlaanderen en ver daarbuiten. Met meer dan 2000 live optredens op hun conto bouwden de mannen een uitgebreid a capella-repertoire op met eigenzinnige bewerkingen van bekende hits. En er kwamen er zaterdagavond de nodige voorbij. Hoewel smaken kunnen verschillen was met name de vertolking van Paul Young's Love of the common people er eentje uit de categorie 'adembenemend'. De wijze waarop deze jongens dit nummer de kerk inzongen, daarbij zelfs instrumenten nabootsten, onderstreepte nog maar weer eens hun talent. Net als diversiteit dat deed door nummers van Clouseau, de Andrew Sisters, De Poppy's en meer. Zelfs gospelsongs ontbraken niet in het rijtje. Het sextet zong harmonieus alle noten weg. En het publiek genoot met volle teugen.

Selfie

De bijna uitverkochte Martinuskerk noteerde in de annalen van de kerkgeschiedenis in ieder geval weer een fantastisch muzikaal hoogtepunt. Eentje met gevoel voor humor, hetgeen (ook) mag blijken uit de selfie die de groep maakte met het publiek. Alles voor het goede doel.

Voice Male.... daar moet je niet over schrijven, die groep moet je horen. En zien.

(Foto - Selfie Voice Male tijdens hun optreden in de kerk van Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.