donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Sijmie het konijntje als herinnering aan peuter Sijmen

11 januari 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het Dierenkabinet heeft een nieuwe, hele bijzondere bewoner. Een konijntje dat luistert naar de naam Sijmie. Het diertje is vernoemd naar Sijmen, de dappere peuter uit Woudrichem, die anderhalf jaar lang streed tegen kanker, maar op 14 december 2015 helaas toch overleed. Hij werd maar drie jaar.

Sijmen leed aan Neuroblastoom, een agressieve vorm van kinderkanker. Stichting “vrienden voor Sijmen” organiseerde heel veel activiteiten om Sijmen en zijn ouders naar Amerika te laten gaan om hem daar te behandelen. 

In de periode van zijn ziek-zijn heeft de peuter ongelooflijk veel moeten incasseren en accepteren. Toch klaagde hij nooit. Helaas bleek Sijmen niet te genezen en overleefde hij de ziekte niet. Niettemin wist hij in zijn korte leventje veel mensen te raken en te inspireren en leeft hij voort in vele harten.

Dappere kindjes
Sijmie het konijntje staat symbool voor alle dappere kindjes, die helaas moeten vechten in het ziekenhuis tegen een vreselijke ziekte. En om dit zo goed mogelijk te kunnen is liefde nodig, een extra knuffel voor het slapen gaan, of zomaar een kusje. Dit kan, door het mooie bestaan van de Ronald McDonald huizen. Hierdoor kunnen de ouders/verzorgers dicht bij hun zieke kindje zijn.

En om dit mooie fonds wat te helpen gaat de volledige opbrengst van de A5 kaart, Sijmie het konijntje, naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Omdat alle beetjes helpen en een ziek kindje zijn ouders of verzorgers nodig heeft.

Zie ook:

Lees meer over:

Sijmen Sijmie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.