donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Volle bak bij boeiend Ledenevent Rabobank Altena

4 november 2016 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - 'Drie keer volle bak!', reageerden mensen gisteravond (3-11) tijdens de Rabobank Altena ledenontmoetingsavond in Almkerk. Het avondje informatie werd gepresenteerd in drie filmzalen bij de buurman, Servicebioscoop Hollywoud. 'De borrel' werd genuttig in het kantoor van Rabobank Altena aan de overzijde. De content van de hele avond bleek boeiend.

Het waren de Ledenraadsleden en de medewerkers die samen het programma van deze avond bepaalden. Het centra thema deze ontmoeitngsavond was ‘Focus op Altena’ daar draait het deze avond om. Verchillende sprekers namen de leden mee in de wereld van actualiteiten, innovatie, sport en wilskracht.

Frits Wester en Robert van der Roer onderhielden de zaal met anekdotes en analyses. Het werd een interactieve sessie die weliswaar ietwat moeizaam op gang kwam, maar niettemin boeiend bleek. Frits Wester is vooral bekand als kritisch politiek commentator, Robert van de Roer maakte internationaal naam als mitrailleur-interviewer. Hij interviewde ruim honderd wereldleiders.

Licht en donker
'Met doorzettingsvermogen de top bereiken.' Dat was de rode draad in zaal 3. Met de sportquiz test Toine van Peperstraten werd de sporthistoriekennis getest. Esther Crombag deelde haar verhaal in een volledig donkere zaal: 'Welom in mijn wereld'. Crombag werd op haar elfde plotseling blind en koos er niettemin voor alle kansen te grijpen. En met succes. Zij werkt als universitair docent in Maastricht en werd vier keer Nederlands kampioen bij het tandem-wielrennen. Esther Crombag liet zien dat wilskracht, vertrouwen in eigen kunnen en een positieve levenshouding een mens verder kan brengen. Na haar presentatie mocht het licht weer aan. Zij 'bleef in haar eigen wereld' en de zaal letterijk terug in het licht, bleek onder de indruk.

Innovatie
In zaal 5 presenteerden Herman van Bolhuis en Fransman Bruno Fabre hunfocus op innovatie. Het bleek een boeiende avond. Bij het publiek in de zaal drong het besef (nog meer) door dat 'de toekomst al volop begonnen was'. Aan de hand van hun visie, filmpjes, beelden en verhalen namen beide heren de mensen mee in de ontwikkelingen van 3D printers, 3D geprinte materialen, robots en drones. Co-creation bleek een belangrijk gegeven. 'De wereld groeit en wordt complex voor indiviuen. Er komen - en zijn al - machines voorzien van kunstmatige intelligentie. Niet de enkeling heeft het antwoord. Maar samen brengen we iets tot stand. Wie is er (al wel) klaar voor de toekomst?'

Tijdens  het aansluitende 'hapje-drankje' bij Rabobank Altena werd volop nagesproken over het door velen als 'inhoudsvol' ervaren programma. Het bleef nog lang gezellig in het bankgebouw. Herkenbaar voor de streek. 'Denk maar aan Brabant, want daar brandt nog licht', zong Guus Meeuwis immers jaren geleden al...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.