donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus stevig populair, maar telt dat voor een nieuw seizoen?

20 oktober 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / WOURKEM - "Altijd weer die kijcijfers..." De variant op een bekende dropreclame wil uitdrukken dat dergelijke getallen niet 'zomaar'  cijfers zijn. Voor omroepen is het aantal kijkers sterk bepalend of een programma wel of niet op de buis blijft. Vraag maar aan Lucille Werner... Deze week werd, na drie uitzendingen, onverbiddelijk de stekker uit haar showprogramma getrokken. Dokter Tinus heeft van al dat soort perikelen weinig last. De serie, die nu zijn vijfde seizoen beleeft, scoort onverminderd goed.

Maandagavond (17-10) keken opnieuw ruim 1,1 miljoen mensen naar de belevenissen rond de dorpsdokter van Wourkem. Zijn therapie met Lisa, een flirtende agent en een klussende Bert waren goed voor een marktaandeel van 17 procent. SBS6 is er ongetwijfeld blij mee: Dokter Tinus blijft onverminderd populair.

Seizoen zes
Dát gegeven stuwt ook de vraag op of er weer een vervolg komt op de serie als hij zó gewild blijkt. In de wandelgangen rond het produktiebedrijf Four One Media blijft het vooralsnog stil. Er zijn (nog) geen officiële mededelingen gedaan over wel of geen zesde seizoen. Ook niet vanuit SBS6.

Onbevestigde geruchten beweren echter dat seizoen vijf toch echt het laatste is geweest. Nederland zou rekening moeten gaan houden met een afscheid van Dokter Tinus. En mócht het zesde seizoen er al komen, dan nog is het de vraag of Woudrichem opnieuw het decor zal zijn. Amsterdam wordt in diezelfde wandelgangen namelijk ook genoemd als opnamelocatie. Natuurlijk, goede kijkcijfers (alles boven het miljoen) zijn een belangrijk gegeven voor SBS6, maar ook praktische zaken als beschikbaarheid van (juist!) cast, crew én locaties spelen een niet onbelangrijke rol.

Liefde
Voorlopig blijft het afwachten en alles wat gezegd (en geschreven) wordt, is slechts speculatie. Vooralsnog kan Nederland nog volop genieten van een reeks nieuwe ontwikkelingen in de Wourkemse vesting. Volgende week staat aflevering 9 op de rol. Ken is tot over zijn oren verliefd op Jantine, de kinderoppas van Lisa en Martinus. De liefde is wederzijds gebleken. Dat belooft wat...

Maandag 24 oktober, 20:30 uur bij SBS6, meer trammelant op het platteland van Wourkem.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.