Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rik Hoogendoon maakt Teerkamer muzikaal klein en oorspronkelijk' 'De Oorsprong' - muzikaal mooi programma
10okt 2016

Rik Hoogendoon maakt Teerkamer muzikaal klein en oorspronkelijk

WOUDRICHEM - Sesamstraat, Kees & Co, familie Oudenrijn, het Sinterklaasjournaal, Gamma en dé Bert in Dokter Tinus. Velen kennen Rik Hoogendoorn ongetwijfeld van één van deze creaties. Nog niet iedereen kent Rik als muzikant, liedjesschrijver en zanger. Zondagmiddag (9-10) speelde hij met zijn programma "Oorsprong" De Teerkamer in Woerkum aangenaam 'klein'.

Singer songwriter Rik bracht heerlijke muziek. Alles Nederlandstalig, nummers van eigen hand (op één na) en veelal autobiografisch. Speciaal voor de "Dokter Tinus-reunie" kwam Rik met zijn muzikale ondersteuners Toon Plasman (toetsen) en Richard Heijerman (drums) naar De Teerkamer. Wat Hoogendoorn daar op de planken zette, was aangenaam. Met (bas) gitaar, mondharmonica, ukelele en een goede zangstem streelde hij de oren van de Tinus-fans. Met lichtvoetigheid, stevige ballads, up tempo nummers, herinneringen en weemoed bracht hij zijn publiek naar de oorsprong van ieders bestaan. Rik plaatste, beschouwend en humoristisch, persoonlijke accenten en gaf zo een inkijkje in eigen doen en denken. Over liefde en vrienden maken, over winnen en verliezen. Het schepte sfeer en maakte zijn optreden klein. De inimiteit zat hem ook in het selecte gezelschap, ruim dertig fans. Dat hadden er best meer kunnen zijn, maar dat deerde niet. Sterker nog, het voegde toe zoals iemand ook opmerkte: 'Nu was Rik wel helemaal voor ons.'

Dichtbij
Tussen de nummers door sprak Rik met de fans over Dokter Tinus, de opnamen, de figuratie, over Woerkum en meer. Na afloop was er alle tijd voor een meet & greet met de fans, ballen en hamburgers, vrolijke reacties en natuurlijk de foto's. Hoogendoorn nam er alle tijd voor. Het paste ook helemaal in de sfeer van zijn programma. Rik bleek geen acteur 'ver weg', maar een getalenteerde muzikant 'dichtbij'. Zijn publiek was het er dan ook over eens: 'Dit hoeft niet eenmalig  te zijn'. Al met al een goede zet dus van Schenkerij De Teerkamer om deze driemansformatie naar Woerkum te halen.

Rik
Rik Hoogendoorn begon op z’n vijftiende met gitaar en cassetterecorder en opgeleid op de Kleinkunst Academie in Amsterdam, kwam al snel stevig de klad in die carrière. Rik ging acteren in het theater, maar vooral ook in televisieproducties. Nu is Rik terug als zanger. Samen met toetsenist Toon Plasman en slagwerker Richard Heijerman, puttend uit vier decennia eigen materiaal, met gitaar om de schouder, presenteert Rik Hoogendoorn 'Oorsprong', humoristische Nederlandstalige nummers muzikaal geworteld in folk en rock. Rik staat nog op diverse plaatsen in Nederland. Onder meer op 19-11 in theater 't Pand in Gorinchem.

(Foto boven Woudrichem.net | onder Angélique Boezer)Deel dit bericht met je vrienden!