Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Elgé Muziek en Just Four You: samen 40'
26sep 2016

Elgé Muziek en Just Four You: samen 40

WOUDRICHEM - Elgé Muziek uit Woudrichem bestaat in november 25 jaar. Maar er is meer. De andere parel aan de kroon van de muzikale ondernemening is het duo Just for You, dat bestaat inmiddels al 15 jaar. Wat ooit in een slaapkamer begon, groeide uit tot een muziekproductiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van orkestbanden voor (pop-)koren, theaterproducties, vocalisten etcetera. Inmiddels is er een eigen studio waar alle mogelijkheden voorhanden zijn om de producties vorm te geven. Zaakvoerder en eigenaar Leo Gerritse kijkt dan ook tevreden terug op de achterliggende periode.

Tijdens en na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium (nu Codarts) deed hij veel ervaring op als studiomuzikant, docent, producent van filmmuziek voor bedrijven, maar ook als toetsenist bij diverse bands en orkesten. Nu is hij, samen met zijn vrouw Angélique,  vooral bezig met het duo Just for You – Piano & More. 'Wij produceren als het ware het perfecte 'muzikale behang' en zorgen met sfeervolle (achtergrond-)muziek dat elke party promoveert tot een geslaagde party', aldus Gerritse die in deze muzikale combinatie meerdere instrumenten bespeeld. Buiten het werk in de studio is Leo al meer dan 18 jaar werkzaam als producent van orkestbanden en muzikaal begeleider bij (pop-)koren en theatergroepen tijdens repetities, uitvoeringen en concerten en theatervoorstellingen.

Artiesten
In de tijd dat de jubilaris filmmuziek maakte, richtte hij Elgé Muziek op. Dat is in november dus precies 25 jaar geleden. Gerritse blikt terug: 'In die tijd maakten ik muziekproducties voor bedrijven zoals Texaco, NS, Shell en de Olympische Spelen in Lillehammer. In deze periode werkte ik samen met Holland Music Promotions en kwamen er opdrachten voor verschillende artiesten binnen, zoals het Nationale Songfestival met Ruth Jacott en Joe Bourne.' Een mooie ervaring was ook de samenwerking met het duo Saskia & Serge in 1991. Hier kwam de CD '12 Wereldhits Nederlandstalig' uit voort.

Ook Angélique wil nog wel eens een handje helpen bij de producties. Zo zorgt zij ook voor het afmixen van de opnames, zingt zij regelmatig backing vocals in en houdt ook alles bij wat te maken heeft met de productie van opdrachten.

Just for You – Piano & More
Onder deze naam treden Leo en Angélique op als duo. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, is Just for You niet alleen geschikt voor grotere partijen maar zeker ook voor intiemere gelegenheden. De kracht zit in de uitstraling, de verrassende arrangementen, de mooie heldere zangstem van Angélique, multi-instrumentalist Leo en het "aangename volume" waarmee zij optreden. Natuurlijk speelt de zwarte mini-vleugel een belangrijke rol in het geheel. Daarnaast ook instrumenten als bijvoorbeeld altsax, sopraansax, gitaar, ukelele, mondharmonica, accordeon en toetsen. Just for You – Piano & More is bijzonder geschikt voor recepties, diners, verjaardag, jubileum, huwelijksceremonie/ -feest, Kerst- / Paasbrunches, bedrijfsopeningen, bijeenkomsten etcetera. Ook bij Open Coffee Altena is het duo al twee jaar steevast te gast tijdens de tweemaandelijke netwerkmeetings.

Zie ook:
Just for You. Woerkums duo slaat graag vleugels uit... Exclusief. (ma, 8 aug 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!