vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Open Coffee Altena spreekt na 5 jaar en 25 edities nog steeds aan

19 september 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - REGIO: Open Coffee Altena, volgens grondlegger Cor Spek het 'meest permanente onderdeel' van business-to-business-platform Ondernemend Altena, vierde donderdag zijn vijfde verjaardag. 'Kort en flashy' spreekt nog steeds een grote groep ondernemers aan.

Ironisch genoeg kregen de ideeën voor de eerste Open Coffee-bijeenkomst in het Land van Heusden en Altena vorm tijdens een netwerkbijeenkomst die inmiddels niet meer op de agenda staat. Bij een zogenaamde twitterborrel liep Cor Spek, die wel wat zag in het regionale kopje koffie voor ondernemers, Janneke Romijn tegen het lijf en samen zetten ze de eerste Open Coffee Altena op poten.

"Toen nog in kookstudio Heerlijk en Eerlijk van Ronald van den Ende in Woudrichem. Via social media hadden we die locatie binnen een kwartier geregeld", herinnert Spek zich.

Enthousiasme
Door de jaren heen is dat enthousiasme aan de netwerkbijeenkomst voor ondernemers - georganiseerd onder de paraplu van Ondernemend Altena - blijven kleven. Iedere nieuwe editie zet weer een ander bedrijf de deuren wagenwijd open en de Open Coffee's hebben langzaamaan ook vaste onderdelen als de Pitch en de Espresso gekregen.

Spek gebruikt laatstgenoemde om te illustreren waar de Open Coffee om gaat. "Netwerken is ontmoeten, maar ook kennis delen. Een espresso zet je snel, drink je achteraf en is klein en pittig." Volgens Spek, die tegenwoordig internetondernemer Henri Verhagen als 'partner in crime' heeft, schuilt in die overigens steeds wisselende elementen ook het succes van vijf jaar Open Coffee Altena.

Kort en flashy
"Het concept kort en flashy spreekt blijkbaar veel ondernemers aan. Over het algemeen hebben ondernemers het druk, daarom starten we altijd om half tien. Dan heb je net nog even tijd om je mail te checken en dat soort zaken. En met de lunch ben je weer terug. Zo kost netwerken je niet meteen een hele avond."

De bezoekers van de Open Coffee's zijn vooral 'ZP'ers' - Spek vermijdt liever de term 'ZZP'er' - en ondernemers uit het MKB. "Een grote diversiteit aan mensen. Met een vaste harde kern, maar met regelmatig ook nieuwe gezichten. En het zijn allang niet meer alleen maar mensen uit Het Land van Heusden en Altena. Laatst kwamen ze ook uit Vuren en uit omgeving Tiel. Kennelijk is er een olievlek die de brug over gaat."

De Buurman
Nog vóór de brug heeft Ondernemend Altena inmiddels goede banden met businessclub De Buurman in Werkendam. Er zijn zelfs plannen om waar het kan gezamenlijk op te trekken. Spek haalt daarvoor nog maar eens een welbekend adagium aan: "Alleen ga je hard, maar samen kom je verder." (Tekst: Het Kontakt - Met dank aan Tom Oostra)

www.ondernemendaltena.nl

(Foto's Lian Oomen)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.