donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Voorgenomen sluiting Sportcomplex De Jager houdt gemoederen bezig

31 augustus 2016 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Het bericht dat via Het Kontakt verscheen dat Henk en Lea van Gameren overwegen de deuren van Sportcomplex De Jager te sluiten roept diverse reacties op. Ondernemer Henk van Gameren vindt alle reuring prima, anderen tonen onbegrip over de aanpak vanaf de gemeentelijke bestuurstafel.

Aanleiding van een en ander is het verschil tussen inkomsten en baten. Anders gezegd: de sporthal levert te weinig op en de kosten van het onderhoud en dergelijke zijn te hoog. Een eenvoudige rekensom. Niet dat Henk en Lea niet verder willen, maar de gemeente doet in hun ogen te weinig om het gat op te vullen. Op 5 september volgt er een laatste gesprek met Woerkums wethouder Renze Bersma: Henk heeft er nog steeds fiducie in. Dat wel, maar er moet wel geld op tafel komen, anders houdt het per 1 oktober echt op liet hij de redactie van Woudrichem.net desgevraagd weten. De reuring die nu ontstaat vindt hij prima. 'Mogelijk gaan de ogen in het gemeentehuis dan open', stelt hij nuchter. Alle geplande festiviteiten tot 1 oktober gaan hoe dan ook door, voegde hij er nog aan toe.

Exploitant
Wethouder Bergsma verklaarde eerder tegenover Het Kontakt 'anders tegen de zaken aan te kijken'. De bestuurder ziet de tekorten als een maatschappelijke investering die alle sportaccomodaties plegen. Niets vreemds. Het zijn in zijn optiek de commerciele activiteiten van het ondernemersechtpaar die het financiële gat moeten dichten. 'Dit was van tevoren bekend.' Bergsma houdt er al rekening mee dat er een nieuwe exploitant moet komen. Dit mede omdat De Jager nog 25 jaar open gaat zijn. Er staat immers een renovatie op stapel. Mensen 'met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt' kunnen in het beheer van het sportcomplex mogelijk een bijdrage leveren. Aldus de wethouder.

Struisvogel
Dat standpunt wordt niet door iedereen omarmd. Ondernemer Albert Janssen (BizzPoli uit Cromvoirt) heeft er zo zijn eigen gedachten bij. Hij laat de redactie weten: 'De heer Bergsma voert een struisvogelpolitiek en maakt het twee ondernemers onmogelijk (te ondernemen - red.). Zijn oplossing, op zoek naar het volgende slachtoffer en het verleden snel vergeten, is een politieke, dat is jezelf indekken. Zo gaat het niet in ondernemend Nederland. Henk en Lea hebben kosten noch moeite gespaard om De Jager tot een succes te maken, een ontmoetingsruimte voor Altena, een hele mooie lounge-achtige inrichting met diverse eigen initiatieven. Allemaal uit eigen middelen gefinancierd. Dit wordt nu afgebroken.'

Janssen adviseert wethouder Bergsma aan tafel te gaan en naar een winwin-situatie te zoeken waar iedereen blij van wordt: 'En loop niet als een struisvogel bij deze zaken weg.'

De volledige reactie van Albert Janssen is te lezen op de Facebookpagina van Ondernemend Altena.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.