Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Enthousiast jaarprogramma Literair Café omvat grote namen'
23aug 2016

Enthousiast jaarprogramma Literair Café omvat grote namen

WOUDRICHEM - 'Afgelopen zondag ook zo genoten van het televisieprogramma Zomergasten?', schrijft Woerkums Literair Café boven de presentaite van haar jaarprogramma. De start op 14 oktober begint direct goed met Twan Huys.

Enthousiast vervolgen de literairen hun mijmering aan dé zondagavond: 'We zagen de Belgische schrijfster Griet Op de Beeck in gesprek met Thomas Erdbrink. Wat een fantastische, stralende en spetterende vrouw! In het 24ste seizoen van het WLC is Griet Op de Beeck bij ons in Woerkum; een buitenkans om meer te zien en te horen van deze aansprekende schrijfster. Ze debuteerde in 2013 met het boek ‘Vele hemels boven de zevende’ en haar boeken zijn intussen bij vele lezers in België en Nederland bekend en geliefd.'

Literair Café start het seizoen met de sympathieke Nieuwsuur presentator Twan Huys. Twan Huys schreef een boek over de Clintons en deelt graag zijn verhalen, beschouwingen en analyses over de komende Amerikaanse verkiezingen.

Diogenes lezing
Verder ontvangen het gezelschap Wilfried de Jong, sportliefhebber, theater- en tv-man, onder andere bekend van Holland Sport, 24 uur met en Zomergasten. Hij schreef het boek ‘De man en zijn fiets’ en recent verscheen ‘Zweefduik’.

De Diogenes Lezing wordt gegeven door Paul Scheffer, schrijver over de multiculturele samenleving en analist bij Buitenhof. ‘Land van Aankomst’ is bekend een boek van Paul Scheffer met als onderwerp de gevolgen van de eindtwintigste-eeuwse immigratie in West- en Noord-Europa.

  • Vrijdagavond 14 oktober  Twan Huys
  • Woensdagavond 16 november  Voorleeswedstrijd basisscholen
  • Woensdagavond 23 november  Wilfried de Jong
  • Zondagmiddag 18 december Diogenes lezing met Paul Scheffer
  • Vrijdagavond 3 februari  Griet Op de Beeck
  • Zondagmiddag 9 april  Literaire Liefdes
  • Zaterdagavond 20 mei  Slotavond

En dit allemaal in Schenkeij De Teerkamer.

(Foto Facebook Woerkums Literair Café)Deel dit bericht met je vrienden!