vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus per 29 augustus weer in Wourkem verwacht

9 augustus 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Met de lancering van de trailer voor het aankomende seizoen, wakkert SBS6 het enthousiasme (weer) aan van de vele fans. Maandag, 29 augustus beginnen de lotgevallen weer van de nukkige dorpsarts van Wourkem, zoals Woerkum in de serie heet.

Ook dit jaar werden vele opnamen geschoten in en rond Woudrichem. Locaties als de Hoogstraat, de Kerkstraat, D'n Bol en meer zullen de televisieschermen vullen. Ook in Beesd (landgoed Mariënwaerdt) werden de crew, de acteurs en figuratie gezien, net als in Amsterdam, Tiel en in de gemeente Kollumerland (Friesland).

Doldwaas
In het vijfde seizoen gaat Thom Hoffman (de acteur achter de 'koekert' én dorpsdokter) weer helemaal los en heeft hij zijn handen vol om zijn dorpsgenoten fit en gezond te houden. Dat loopt vaak nét allemaal weer iets anders dan dat Martinus Elsenbosch zou wensen. Ook agent Kenm (Tygo Gernandt) doet weer doldwaze dingen om de orde te handhaven. Hij wil wel, maar het lukt (even) niet (altijd). Harry groeit als kool, met Bert en Gijs gaat het meestal prima, tante Martha (Margreet Blanken) blijkt weer de stabiele factor en Liza (Jennifer Hoffman) blijft hopen op een stevige, gezonde relatie met 'haar' dokter, hoewel een thereapie daarvoor haar te ver gaat... In de serie ook twee nieuwe gezichten: Sjaan Duinhoven en Johanna Hagen, respectievelijk therapeute en oppas voor én van de dokter. Ook zij brengen de nodige commotie Wourkem binnen. Tinus heeft zijn handen vol aan deze dames...

Kijkcijfers
Kortom, weer 1 miljoen redenen om op 29 augusts aan de buis gekluisterd te zitten met je favoriete zak chips. Mocht er een zesde seizoen komen, dan zullen de kijkcijfers opnieuw rond de 1 miljoen per aflevering moeten uitkomen. Of dat allemaal lukt, zal het komende najaar blijken. Aan crew, cast en figuratie zal het niet liggen. Die blijven gemotiveerd.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.