vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus is er nu echt klaar mee...

22 juli 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - 'It's a wrap!' Met deze woorden werden de opnamen voor de serie Dokter Tinus afgesloten. Afgelopen woensdag (20-7) draaide de figuratie voor de laatste keer mee en donderdag (21-7) werden, ook in Beesd, de werkelijk allerlaatste shots geschoten. Voor de inwoners van het televisiestadje Wourkem was er de traditionele taart. 'Voor de overlast', liet producer Daan weten.

Op Landgoed Mariënwaerdt figureerden dinsdag en woensdag (19 en 20 juli) vijftien figuranten uit de wijde regio voor de allerlaatse keer dit vijfde seizoen. Op een bloedwarme, maar tegelijkertijd lommerijke set, deden zij enthousiast wat hen gevraagd werd. Niet één keer, maar vele malen. Een scène moest herhaaldelijk over. Cameraposities wisselden niet alleen, ook ging er hier en daar wel eens iets mis, of kon het beter. Alles in het kader van perfectie. De magische woorden die dagen waren vooral  'Actie' en 'We zijn gestopt.' Aanwijzingen van de regisseur waarop figuranten en hoofdrolspelers scherp reageerden.

Topdagen

Met Thom Hoffman, Rik Hoogendoorn en Margreet Blanken op de set beleefde 'de figuratie' topdagen. Job Bovenlander, Tygo Gernandt en Michiel Kerbosch gaven eveneens acte de présence in de acteertuin in de Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Op 29 augustus gaat het vijfde seizoen van Dokter Tinus van start bij SBS6. Of er een zesde serie komt, zal afhangen van de kijkcijfers. Vorig jaar lagen die ruim boven de één miljoen kijkers per aflevering. Daarmee is de serie van koekert Tinus de best bekeken serie van SBS6. Als het aan de cast, de crew en de figuranten zou liggen, komt de serie dus volgend jaar gewoon weer naar de vesting van Woerkum.

Dát vinden meerderen, getuige het onderstaande filmpje van SBS6... Dokter Tinus blijft van harte welkom in Woudrichem.

Foto Altena.Net
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.