dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Figuranten doen in Wourkem weer 'een gezellig dagje Tinus'

14 juli 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Opnieuw werd 'Woerkum' heel even 'Wourkem'. Ook vanmorgen snorde in de Vesting de camera. Op de rol diverse scènes voor aflevering 11 en 12. Plaats van handeling dit keer de Hoogstraat en de Molenstraat.

Toeristen die vanmorgen wandelend of per fiets vanaf de Rijkswal kwamen of ernaar onderweg waren, hadden het moment van hun leven. In ieder geval die ene mijnheer die glunderend in het hoge walgras de verrichtingen van Thom Hoffman had gevolgd. Iets in de man vertelde hem zijn fiets te verplaatsen. Blij en opgewekt deed hij zijn ding, terwijl hij tegen zijn reisgenote sprak: 'Wat leuk, dan gaan we zo ook even met dokter Tinus op de foto.' Helaas voor de beste man besliste het draaiboek anders. De dokter was op dat moment vooral druk met zichzelf, zijn vege lijf te ontrukken aan het asfalt nadat hij even daarvoor lelijk ten val was gekomen. In de benen komen bleek moeilijker dan gedacht. Het hoe en waarom valt vanaf 29 augustus te zien bij SBS6.

Figuranten

In de Hoogstraat stond Baldadig in het centrum van de belangstelling. Naast de actrices Sjaan Duinhoven, Johanna Hagen en acteur Tygo Gernandt (agent Ken) vulden enthousiaste figuranten het terras voor het restaurant. De dames en heren kwamen onder meer uit Beesd, Waalwijk, Andel, Aalburg, Raamsdonskveer en 's-Gravenzande. Hun opdracht voor dat moment: "Maak gebaren, doe alsof je praat, maar wees vooral stil". Gelukkig voor de gelegenheidsacteurs moest de scène meerdere keren over. De koffie was inmiddels allang op en het bier was zwaar verschraald. Het deerde hen niet. Zij zaten immers bij Dokter Tinus op de set? Want dat is wat telt, zo viel te beluisteren. Eén van hen legde uit: 'Ik vind het hartstikke leuk om te doen en het is altijd vreselijk gezellig. Ook vanmorgen hadden we weer een leuke groep figuranten.' Mooi gesproken, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat toch ook die tien seconden straks op het tv-scherm bij menigeen best stiekem zal meewegen. Voor éven wereldberoemd in huiselijke kring. Wie wil dat nou niet?

Seizoen zes 

De opnamen zijn bijna geschoten.In Woudrichem is het klaar. Volgende week nog een paar dagen filmen in Beesd en dan zitten er 66 draaidagen op. Na de laatste scène klinken dan daar weer de magische woorden: 'It's a wrap!' Het is klaar en gedaan. Met dat end in zicht gonsde ook vanmorgen de vraag over de set: 'Komt er een seizoen zes?' Eén van de crewleden formuleerde heel voorzichtig dat iedereen dat graag wil, maar dat het allemaal wel zal afhangen van de kijkcijfers. De knikkers zijn bepalend. Vorig jaar stemden ruim 1 miljoen kijkers per aflevering hun toestel af op Tinus. Daarmee is de bijzondere dorpsdokter de best bekeken serie bij SBS6. Als het aan het team ligt, komen zij volgend jaar graag weer terug. Tot dat moment blijft het afwachten.

(Foto's Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.