woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Theaterhoppen wegens succes naar drie uitvoeringen

11 juli 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Hét huiskamertheaterfenomeen voor Woudrichem en wijde omgeving is ongetwijfeld het Theaterhoppen. In 2016 gaat dit intieme theater voor de derde keer de huiskamerplanken op en nu geen twee keer, maar liefst op drie dagen een carroussel van vier voorstellingen. De data zijn bekend: op 2, 3 en 4 november aanstaande. Dat alles vanwege het eerdere, doorslaande succes.

Theatermaakster Mirjam van den Bogaard plantte in 2014 het zaadje voor ‘huiskamer-theater’, dat direct wortel schoot bij Theatergroep YrroS! Uit Sleeuwijk. Samen hebben zij daarop een voor Altena nieuw theaterconcept ontwikkeld met de naam THEATERHOPPEN, dat het Woerkumse levenslicht zag in het najaar van 2014.

Combinatie

In een dagdeel kun je aansluitend genieten van vier verschillende theatervormen, bijvoorbeeld kleinkunst, muziek, cabaret, verteltheater of toneel. Ieder jaar een nieuwe, dynamische mix en bijzondere combi van ambitieuze amateurs en veelzijdige professionals, die je in vier intieme huiskamer-settings laten genieten van diverse theatergenres. 

Met ‘Theaterhoppen in de vesting’ beogen de initiatiefnemers om kwalitatief theater toegankelijk(-er) te maken voor een groter publiek. Als eerste kennismaking met theater of verdieping met nog onontdekte genres van de podiumkunst. 'Want wij vinden dat ‘iedereen recht heeft op theater’.

  • Kijk in de Agenda op Woudrichem.net voor meer info omtrent programma, tijden etc.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.