woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Tinus doktert in Amsterdamse studio

31 mei 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - AMSTERDAM: De dokter is even uithuizig... Althans als het gaat om dorpsdokter Tinus. De 'koekert' heeft zijn spreekkamer verplaatst van het platteland naar Amsterdam. Daar dicteert een lichtbak boven de studiodeur met 'STILTE OPNAME' de dag.

Evenals vorige week, worden ook deze week in de hoofdstedelijke contreien opnamen gemaakt voor seizoen 5. De Singelstudio in Duivendrecht is daar het decor voor Dokter Tinus, assistente Kim en anderen. Woensdag 25 mei toog een gezelschap van twaalf figuranten, onder meer uit de regio, naar Amsterdam. Dat gebeurde op uitnodiging van produktiebedrijf Four One Media. Ook een redacteur van Woudrichem.net maakte deel uit van het selecte gezelschap dat opmerkelijk genoeg veel Brabanders bevatte.

Wachten
Aangezien de heersende mores verbiedt om inhoudelijk te beschrijven welke scènes werden opgenomen en wat de verhaallijn was, kan wel gemeld worden dat de opgebouwde wachtkamer van Tinus In de immense studio uitermate klein oogde. Tegelijkertijd stond het spreekurenlokaal, badend in het opnamelicht, meer dan centraal. Op de set en daar direct omheen was een wisselende zwerm mensen bezig met het licht, geluid, make-up, regie, catering en meer. Wat opviel was dat crew en cast in een relaxte stemming zijn ding deed: 29 man sterk die dag. Aldus de stagiaire van Figuratie.
Op gepaste afstand volgden de gelegenheidsacteurs, stuk voor stuk hopend op 10-seconden-even-beroemd, de opnames. Het twaalftal figuranten wachtte in de geregisseerde hectiek geduldig op zijn beurt; iets dat standaard het lot is van deze groep. De koffie, het broodje en de onderlinge gezelligheid hielp hen evenwel door de wachttijd heen. Overigens niet gek in een wachtkamer: 'Achter wie ben ik?'

Patienten
Na 'een dagje Amsterdam ' gonsden de regieaanwijzingen als 'Camera loopt!', 'Geluid!', 'Stilte! Opname!' en 'We zijn gestopt!' nog heerlijk na in de oren van de figuranten. Zij (de meesten althans) hadden weer de tijd van hun leven... Feest, want enkele dagen later rolde er bij diverseTinus-fans wéér een nieuwe uitnodiging in de e-mailbus voor wie figureren wilde. Patienten, die had de dokter nodig... Profiel: immer enthousiast, op aanwijzing zwijgzaam (of juist niet) maar altijd geduldig! (Foto's Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.