donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Op school in Oudendijk bouwen kids snelle bootjes

27 mei 2016 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - 'Snelle bootjes bouwen!' Dat is de challenge die de gemeente Werkendam, het maritieme bedrijfsleven (WMI) en het Gilde Vakcollege Techniek meegeven aan de uitdaging aan leerlingen van de basisscholen bij de School Boat Challenge. BS Oudendijk heeft die handschoen opgepakt. Groep 7 doet hier aan mee. Tien scholen zijn uitgenodigd. In Oudendijk zijn de kids fanatiek aan het bouwen.

Het Gilde Vakcollege Techniek heeft tien complete gereedschapskisten samengesteld. Iedere deelnemende school krijgt gedurende acht weken de beschikking over zo’n gereedschapskist. Aan de hand van de bijgeleverde lesbrief gaan de leerlingen aan de slag en ontwerpen en bouwen zelf een bootje. De leerlingen ontwikkelen hierbij niet alleen vaardigheden zoals samenwerken, plannen en organiseren maar ook informatie verwerven, verwerken en verstrekken.

Iedere basisschool mag met één bootje van maximaal 35 cm deelnemen. Het is de bedoeling dat het bootje in een speciaal opgestelde waterbak zo snel mogelijk een afstand van vier meter aflegt.

Presentatie
Als een boot de finish niet haalt, wordt de afgelegde afstand gemeten. De jury beoordeelt niet alleen snelheid of afstand: creativiteit en uitvoering worden ook meegewogen. Op zaterdag 2 juli is de definitieve presentatie. Dat gebeurt tijdens Havendag Werkendam 2016. BS Oudendijk laat weten: 'Wij zijn heel benieuwd wat de kinderen zullen bedenken en bouwen om hun bootje zo snel mogelijk de vier meter af te laten leggen.'

Lees meer over:

gemeente WMI techniek bs Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.