vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woudrichem weer even 'speeltuin' voor crew en cast Dokter Tinus

11 mei 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Thom Hoffman, alias Dokter Tinus, noemde Woudrichem ooit 'een paleis met herinneringen, een speeltuin'. Dat beeld voltrok zich vanmorgen (11-5) ook in de Hoogstraat. In het zonovergoten Woudrichem werd uitermate relaxed en in een prima sfeer daar scène 'noem-maar-eens-een-nummer' opgenomen voor alweer een aflevering van seizoen vijf. Vanaf september zullen de perikelen van de bijzondere dorpsdokter de beeldbuizen weer vullen.

Hoewel Hoffman zelf niet voor de camera  nodig was deze woensdagmorgen, was hij wel op de set. In de zon nam hij plaats op het bankje nadat de nodige handjes geschud waren. In augustus 2014 sprak hij in een interview: 'Ik associeer Woudrichem met een heel fijn, leuk, gek filmavontuur. Woudrichem is een paleis met herinneringen, een speeltuin.' Vooral dat laatste, 'de speeltuin', deed vanmorgen opgeld. Op en rond de set heerste een prima sfeertje. Crew en cast deden hun werk met alle tijd voor een grapje en een dolletje. Agent Ken (Tygo Gernandt) ging met iedereen op de foto die daar maar om vroeg. Figuranten en toevallige voorbijgangers. Zelfs toen een werkbus met aanhanger de Hoogstraat uitkwam, spontaan stopte, de chauffer uit de wagen klom en zijn collega hem én agent Ken op de foto zetten. 'Sorry jongens, dit doen we het komende half uur', grinnikte Gernandt naar de regie. De werklieden gaven gas en de bus verdween om de hoek. Het kon allemaal. Woudrichem was immers weer voor even dat 'paleis' en die 'speeltuin'?

Rommel
Opnieuw vanmorgen een flinke groep figuranten die gewillig de regieaanwijzgingen opvolgde. Take na take. Het is een goed gebruik niet al teveel te melden over de scènes zelf (zo sprak de redactie dat ooit af met productiebedrijf Four One Media), maar het geheel was het bekijken waard. De onstane 'rommel' na afloop van 'de stunt' werd keurig opgeruimd. Zo hoort dat ook. Je moet immers niet alleen je stoep, maar ook je paleisje schoonhouden? Dokter Tinus en consorte wil graag nog eens terugkomen in de Vesting. In die zin gaf men ongevraagd en keurig antwoord op de tweet van VV Altena Biesbosch: 'Dokter Tinus maakt er een (gezellige) bende van in Woudrichem!' Na afloop lag de Hoogstraat er bij alsof er niemand die morgen geweest was... Laat staan een filmploeg.

(Foto's Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.