donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Jeugdig talent bij Kunst Na Strijd

11 april 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Zaterdag 9 april organiseerde Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd een Voorspeelmiddag voor haar leden in ’t Rondeel te Woudrichem. Deze middag was op alle fronten een succes. Zowel de jury als het publiek heeft genoten van de verschillende optredens.

De jury bestond uit dirigent van het Harmonieorkest van KNS Hans Verheij, en een aantal docenten die verbonden zijn aan de vereniging. Zowel Olaf Baeke (klarinetdocent), Adriaan de Bruijn (saxofoondocent) als Marja van Heelsum (dwarsfluitdocent) waren enthousiast over het niveau van de optredens. Alle deelnemers ontvingen een rapportje met opbouwende kritiek. Vooral stimulerend, zodat het voor de (voornamelijk jeugdige) leden leuk blijft om mee te doen.

Ook het publiek was duidelijk enthousiast. Sommige leerlingen hebben nog maar enkele maanden les en durfden toch al op het podium te staan. Bijvoorbeeld Hanna op saxofoon en Sophie en Evan op trompet hebben nog maar net vier maanden les. Evan durfde zelfs op te treden met pianobegeleiding. Die begeleiding was ook dit jaar weer in handen van de ervaren Henk van Andel. Hij heeft een eigen lespraktijk en is dus gewend om te gaan met de jeugd, hen te stimuleren en te helpen. Het ging er luchtig aan toe, maar uiteraard wel met het nodig niveau. Want, het is wel de bedoelding dat alle leerlingen laten horen dat ze het afgelopen jaar vooruit zijn gegaan.

Lat
Dat je nooit te oud bent om een instrument te leren bespelen bewezen Rick en Mireille. Zij zijn op volwassen leeftijd begonnen op respectievelijk trombone en saxofoon. Rick speelt inmiddels zelfs in het Harmonieorkest van KNS en Mireille wist met haar paar maanden les al indruk te maken.
Ook het Opleidingsorkest van KNS gaat vooruit. Zo werd onder andere Pirates of the Caribbean ten gehore gebracht. Een leuk werk, maar zeker niet gemakkelijk.

Onder de enthousiaste leiding van Olaf Baeke worden de leden van het orkestje gestimuleerd de lat steeds een stukje hoger te leggen, zonder dat het presteren de boventoon voert. Muziek maken gaat uiteindelijk vooral om plezier hebben met elkaar. Al met al kan de organisatie voldaan terug kijken op een geslaagde middag. Kunst Na Strijd mag trots zijn met zoveel talent onder haar (jeugd)leden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.