dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Jury 20e Woerkums kampioenschap vis bakken bekend

26 maart 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het is aan de zeskoppige jury van het Woerkums kampioenschap vis bakken om de ter keuring aangeboden gebakken vis te beoordelen op diverse onderdelen. De ruim dertig deelnemers bakken Zalm en Rode Poon welke door de jury zal worden beoordeeld op smaak, gaarheid, kleur en algehele kwaliteit.

Omstreeks 17:30 uur volgt de prijsuitreiking door burgemeester Noordergraaf en maakt de jury de winnars bekend van het twintigste Woerkums kampioenschap vis bakken. De gebakken vis wordt door de organisatie anoniem aangeboden aan de jury, die zo geen wetenschap hebben welke visbakker of -bakster achter het deelnamenummer schuil gaat.

Jury
De juryleden hebben allen binding met Woudrichem en het visserijverleden. De smaakpapillen worden geslepen, aan hen de zware taak om zorg te dragen voor een objectieve keuring en eerlijk verloop van de wedstrijd. De jury van het 20e Woerkums kampioenschap vis bakken gehouden op Hemelvaartsdag 5 mei 2016 in de historische vesting van Woudrichem bestaat uit:

  •     Johan Combee, Woudrichem
  •     Joost Kant, Giessen
  •     Renze Bergsma, Woudrichem
  •     Jan de Joode, Woudrichem
  •     Joop van Straten, Woudrichem
  •     Marco Kortland, Woudrichem

De algehele kampioen ontvangt de kampioensbeker en de reeds felbegeerde wisseltrofee. Voor de deelnemer(s) welke het hoogst aantal punten hebben behaald in een van de categorieën zal de "Henk de Kock" trofee worden uitgereikt. Een aparte prijs voor de beste visbakster zal worden uitgereikt, mits niet geëindigd in de top 3. Aanvullend zijn de originaliteitsprijs en aanmoedigingsprijs beschikbaar. (SFCW)

Meer info op de site van Stichtihng Festival Comité Woudrichem (SFCW).

(Archieffoto Kampioenschap vis bakken)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.