zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Consternatie rond gratis geldactie exposerende kunstenaar

26 maart 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De gemeente Woudrichem maakt zich zorgen over een massale mensenmassa voor de opening van een expositie van Ralph Posset op zaterdag 26 maart in Galerie des Amis. De kunstenaar lanceert 50 vliegtuigjes van 5 euro het publiek in.

De opening is een zogeheten 'kunstperformance' onder de titel: "Een expositie die niet alleen verrijkt maar ook rijker maakt." Posset zal vijftig papieren vliegtuigjes van 5 euro naar het publiek gooien vanaf het balkon boven de galerie waar de expositie plaatsvindt. De galerie des Amis in de Landpoortstraat in Woudrichem heeft een deel van het kerkplein voor haar deur liggen waar mensen kunnen staan, maar ook die ruimte is beperkt.
De gemeente Woudrichem heeft laten weten dat de kunstenaar zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid rondom de actie. Terwijl daarentegen Posset van mening is dat de gemeente ten alle tijden moet instaan voor de veiligheid in haar gemeente. Ralph Posset: 'Uiteraard zorgen wij voor extra beveiliging. Ik heb enkele van mijn medewerkers op strategische plaatsen staan maar dit zijn uiteraard geen professionals. Zij gaan hun uiterste best doen maar het blijven vrijwilligers.'

Op dit moment staat Posset in dubio. Hij overweegt de actie niet te laten doorgaan, maar wordt dat nog opgepikt door mensen die willen komen? En als de mensen eenmaal aanwezig zijn, zal het afgelasten van de actie wellicht tot consternatie en onrust zorgen. En dan kan juist die beslissing zorgen voor een onveilige situatie. Posset heft over zijn actie inmiddels breed de pers geïnformeerd en hoopt daardoor dat de gemeente toch gaat toezeggen de veiligheid rondom de actie te stroomlijnen.

De actie zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart om 15.00 uur bij Galerie des Amis, Landpoortstraat 1.

Zie ook de Agenda van Woudrichem.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.