woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Zangeres Lisa Sentveld toert langs locaties De Riethorst Stromenland

18 maart 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / WERKENDAM - Op 17, 18 en 19 maart treedt singer-songwriter Lisa Sentveld op in alle locaties van De Riethorst Stromenland. In de week van Zorg en Welzijn wil de zorgorganisatie op deze manier stilstaan bij het werk in de zorg en de betekenis van de medewerkers voor cliënten. Lisa Sentveld zingt zo onder meer binnen de zorglocaties in Werkendam, Woudrichem, Hank en Almkerk.

Zangeres Lisa Sentveld, zelf wijkverpleegkundige, reageerde enthousiast op de vraag of ze de versie van Mirjam Weber van 'Mag ik dan bij jou' - geschreven door Claudia de Breij - wilde zingen voor medewerkers en cliënten van De Riethorst Stromenland. Ze bezoekt alle elf locaties en zingt het lied op akoestische gitaar met microfoon en versterker.

Roos
Na afloop van het optreden krijgen cliënten een roos uitgereikt, ook de cliënten van de thuiszorg, de dagbehandeling en de dagbesteding. Op het begeleidende kaartje staat de tekst van het gezongen lied. Cliënten reageerden positief, dankbaar en sommige mensen konden hun tranen niet bedwingen.

Mag ik dan bij jou?
Claudia de Breij schreef het liedje ‘Mag ik dan bij jou?’ Een andere versie is geschreven door Mirjam Weber, waarmee zij positieve aandacht voor de zorg wil vragen. Ze plaatste het lied op haar Facebookpagina Zorg met het Hart. Inmiddels is het lied meer dan 100.000 keer beluisterd en wordt het veel gedeeld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.