zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Quasar Holland Leenheer van Slot Loevestein

16 februari 2016 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / POEDEROIJEN: Arjens van Gammeren mag zich sinds vrijdag 12 februari Leenheer van Loevestein noemen. Op die dag ondertekende hij namens zijn bedrijf Quasar Holland het contract. Zo werpt de Giessense ondernemer - en inwoner van Woerkum - zich op als erfgenaam van de Erfenis van Hugo de Groot.

Leenheren zijn de exclusieve bedrijfsvrienden van Slot Loevestein. Exclusief, omdat er maar 100 Leenheren van Loevestein kunnen zijn. Leenheren worden ieder jaar voor een bijzondere netwerkavond in Loevestein uitgenodigd. De Slotbeheerders laten weten: 'Maar vooral omdat zij zich hebben opgeworpen als erfgenamen van Hugo en zo hebben bijgedragen aan het realiseren van ‘De Erfenis’. Daarom mogen zij zich Leenheer of Leenvrouw van Loevestein noemen. Zij zijn meer dan welkom!'

Privileges
Ook tekende Bert Jan Koekoek van Wienerberger uit Zaltbommel voor de Erfenis. Hij ging voor een tweede Leenheerschap. Op dit moment zijn er een kleine vijftig Leenheren en Leenvrouwen. Zij hebben zich voor meerdere jaren aan Loevestein verbonden. Ondernemers, maar ook gemeenten genieten, zoals gezegd tal van privileges. Nieuw is bijvoorbeeld de Leenherensociëteit in de Poorttoren, een netwerkmeeting voor en door Leenheren.

Meer dan veertig jaar geleden werd de Stichting Vrienden van Slot Loevestein opgericht.

(Voorgrondfoto Slot Loevestein - Achtergrond Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.