woensdag 17 april 2024

Alles over Altena

Woerkum bindt strijd aan tegen taalachterstand bij jonge kinderen

19 januari 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Jonge kinderen van 2 tot 6 jaar die achterlopen in de ontwikkeling van taal moeten snel geholpen worden om die achterstand in te lopen. Op dinsdag 19 januari hebben alle partijen die zich inzetten voor het opsporen en verhelpen van taalachterstand bij jonge kinderen hiertoe een overeenkomst getekend om gezamenlijk op te trekken volgens één en dezelfde werkwijze, de Voor- en Vroegschoolse Educatie.

Om de achterstand in te lopen is het nodig om deze in een vroeg stadium op te sporen en allerlei speelse activiteiten aan te bieden waarmee de achterstand kan worden ingehaald. Dat kan met een speciaal programma dat Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) heet.

Partijen legden hiertoe afspraken vast over ‘het signaleren, toeleiden, begeleiden, stimuleren en ondersteunen van kinderen met een (dreigende) achterstand in taalontwikkeling’.

Beer
De ondertekenaars waren de gemeente Woudrichem, Jeugdgezondheidszorg GGD West-Brabant, Hoppas Kinderopvang, Kinderopvang Woudrichem, BibliotheekCultuurpuntAltena en de Woudrichemse basisscholen. Samen willen ze ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen zonder taalachterstand aan de basisschool kunnen beginnen.

De beer op de foto is even uit de bibliotheek gelopen om te wijzen op het belang voor voorlezen. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. We kunnen dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen, is de boodschap van de voorleesbeer.

(Foto Gemeente Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.