donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Bomvolle kerk luistert ademloos naar Margriet en Maarten

11 januari 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het achttiende Nieuwjaarsconcert van De Lionsclub Land van Heusden en Altena was een onverdeeld succes. Een bomvolle kerk luisterde van ademloos tot opgetogen  - en alles daar tussenin - naar de nummers die Margriet Eshuijs en Maarten Peters met 'VUUR' op het podium brachten. Het vermaarde duo werd perfect ondersteund door Co Vergouwen.

Het dubbelconcert boeide vrijwel direct. Na het openingsnummer werden vrij snel herinneringen opgehaald aan de zeventiger jaren ('Visnetten en paars/oranje fruitkistjes') en kwamen nummers van The Beatles voorbij.  'Let it be' werd hartstochtelijk en spontaan meegezongen. Ook John Lennon en George Harrison kregen later op de avond een plek. Abbey Road lag heel even in Woerkum. Eshuijs en Peters brachten een selectie van liedjes uit hun concertreeks Vuur op de planken. Natuurlijk zong Eshuijs 'Black Pearl.' Met verbindende teksten, die een genot waren om naar te luisteren, werden de nummers aan elkaar gekoppeld. Peters bleek een rasentertainer. Virtuoos was zijn vertolking van Sting: 'Englishman in New York', door de singer/songwriter perfect gebracht.

Klein, maar fijn, daarentegen was het Nederlandstalige liedje van Margriet 'Daar ben je dan' dat ze eerder zong in 'Ali B. op volle toeren'. Sterk was het up tempo nummer 'Margaritas Cantina.' Hoewel smaken ongetwijfeld verschillen was het nummer 'White horses' er eentje uit de categorie 'Helemaal geweldig' , waar melodietjes en effecten schitterend gestapeld werden. Maarten Peters op zijn best.

Stemgeluid
Klein puntje tijdens het concert was het stemgeluid van Margriet Eshuijs dat bij vlagen wat wegviel. Waar dat aan lag, blijft in het midden. Maar daardoor bleef de nog steeds onbetwiste hit 'House for Sale' wel wat '"hangen" in de nagenoeg uitverkochte kerk. Het gegeven doet overigens niets af aan de totale waardering voor de avond, die top was.

De avond was perfect georganiseerd, mede door de gezellige 'nazit' in Kruithuis 't Arsenaal. De Woerkumse evenementenmaker First Class Entertainment tekende, in opdracht van de Lions, voor de organisatie. Een glimmende 'black pearl' op hun beider lijstje dus.

De opbrengst van de avond ging opnieuw naar een aantal goede doelen. Dit jaar was dat naar het vluchtelingenwerk en de Voedselbank.

(Foto Flyer Lions LvHea - Fluitekruidje.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.