donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

DEcAB biedt energiebesparingsadvies aan voor woningen in de regio

22 december 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Woningeigenaren kunnen bij Duurzame Energie coöperatie Altena Biesbosch (DEcAB) een energiescan aanvragen. Met deze scan wordt vastgesteld welke energiebesparende maatregelen er in de woning kunnen worden genomen om de energiekosten te verlagen en het wooncomfort te verhogen.

Met name in huizen gebouwd tussen 1940 en 1980, waar weinig energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd, valt vaak nog veel winst te behalen, bijvoorbeeld door isolatie of vervanging van oude CV-ketel. Om mensen te helpen het beste pakket maatregelen vast te stellen voor hun eigen huis, biedt DEcAB deze energiescan aan.

“Een energiezuinig huis is goed voor de energierekening en het woongenot”, zegt een deelnemer. “Dat was een belangrijk argument om mee te doen met het project. Daarbij is DEcAB een coöperatie die werkt zonder winstoogmerk en daarom een betrouwbaar en onafhankelijk advies kan geven.”
Iedereen die denkt aan energiebesparende maatregelen of aan het plaatsen van zonnepanelen kan voor een onafhankelijk advies terecht bij DEcAB.

De rente op spaarrekeningen is op dit moment erg laag. Een investering in energiebesparende maatregelen levert in veel gevallen daarom een hoger rendement op dan het geld op een spaarrekening te laten staan. Ook zonder spaargeld kan er energie worden bespaard, door gebruik te maken van de ‘Energiebespaarlening’. Deze lening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan het eigen huis te kunnen financieren. Verder koopt  DEcAB collectief maatregelen in en zorgt zo voor lagere kosten.

Geen winstoogmerk
DEcAB is opgericht door burgers om energievoorziening goedkoper en schoner te maken. DEcAB helpt inwoners van het Land van Heusden en Altena hun huizen energiezuinig en comfortabel te maken. DEcAB werkt als coöperatie zonder winstoogmerk. Bovendien kan iedereen lid worden en zo meebeslissen over de koers die wordt gevaren. Hoe meer leden, hoe groter de collectieve kracht.

Aanvragen
Voor vragen kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar info@decab.org of te bellen met Maaike Wolfs op 06-52025288. DEcAB komt dan voor een persoonlijk gesprek langs en gaat kijken wat er kan en zinvol is. Het aanvragen van een energiescan kan eenvoudig door aan te melden  via www.decab.org ‘Wat doet decab’.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.