zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kinderopvang en Leerplein 14 bieden gratis huiswerkbegeleiding

15 december 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vanaf januari 2016 bieden Kinderopvang Woudrichem en Leerplein 14 uit Sleeuwijk gratis huiswerkbegeleiding aan de kinderen van de buitenschoolse opvang. Kinderopvang Woudrichem voorziet hiermee, naar eigen zeggen, in een belangrijke behoefte van Woudrichemse ouders.

Al geruime tijd ziet Kinderopvang Woudrichem het belang van een toenemende samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Mede daarom bieden zij onder andere een peuterprogramma (voormalig peuterspeelzaal) op basisschool de Eben Haëzer. Ook verzorgen zij het overblijven op zowel de Eben Haëzer als ’t Ravelijn. “Starten met huiswerkbegeleiding was voor ons een logisch gevolg. Toen we eerder een informatieavond over huiswerkbegeleiding organiseerden was de opkomst hoog, een duidelijk teken dat de behoefte groot is”, aldus Marion Swart, directeur van Kinderopvang Woudrichem. “Het doel is om kinderen te leren, leren, zoals dat zo mooi heet. De kinderen worden hierbij geholpen door professionele begeleiders van Leerplein 14. Daarnaast kunnen zij vragen over lastige opgaven stellen en krijgen ze ondersteuning bij het plannen van bijvoorbeeld een toets.”

Pilot
Dat de ouders van Kinderopvang Woudrichem dit als een meerwaarde zien, blijkt uit de diverse reeds ontvangen aanmeldingen. “We starten met een pilot van twee maanden waarbij we elke week een uur huiswerkbegeleiding aanbieden. Maar zoals het er nu uitziet, zullen we dit structureel gaan doen. Misschien zelfs wel vaker dan eens per week.”

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.