zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Sinterklaasfeest bij HOPPAS Kinderopvang uitbundig gevierd

7 december 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De afgelopen week is het gezellig druk geweest bij HOPPAS Kinderopvang. Voor de diverse groepen van HOPPAS waren er volop Sinterklaas activiteiten te beleven. Sinds de komst van Sinterklaas werd al druk geknutseld, pepernoten gebakken en Sinterklaas liedjes gezongen. Maar deze week was het nog extra feest!

Woensdag gingen de BSO kinderen van start met het pannenkoekenfeest. De kinderen gingen zelf pannenkoekjes bakken in een pannetje, hoe leuk is dat! Her en der werd er door de juffen geholpen want dat is best moeilijk bakken in een pannetje. En als je honger hebt, moet het wel een beetje snel klaar zijn! De meest vreemde pannenkoeken kwamen uit de pannetjes en werden versierd met stroop en poedersuiker. Na het bakken nog lekker even 'chillen' in de bioscoop van HOPPAS waar natuurlijk een Sinterklaasfilm draaide!

Feest
Vrijdagochtend was het helemaal feest. Sinterklaas bracht met zijn pieten een bezoek aan de peutergroepen. De peuters zaten met de juffen en ouders al in spanning te wachten. Totdat Juf Petra telefoon kreeg, was dat Sinterklaas? Sinterklaas had problemen met de auto, maar gelukkig bracht juf Denise met de Stint van HOPPAS de oplossing. Toen Sinterklaas en zijn pieten er eenmaal waren, werd het een groot feest. De peuters mochten Sinterklaas een handje geven, zingen en dansen en voor wie wilde zelfs even op schoot. Of wat minder opvallend even een handje pepernoten halen bij de pieten. Er waren ook drie grote kado's met mooi ontwikkelmateriaal voor de diverse peutergroepen bij HOPPAS.

Vrijdagmiddag was er een mooie afsluiting van de activiteiten. De ukkies kwamen samen met opa's en oma's liedjes zingen onder begeleiding van juf Hanneke met de gitaar. Een gezellig samenzijn, met blije en spannende gezichtjes. En natuurlijk kwam piet hier ook niet met lege handen! Voor de ukkiegroep mochten de kinderen een groot kado in ontvangst nemen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.