vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

BedrijvenKring Altena geeft aftrap regionale samenwerking

2 december 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL / REGIO - Gisteravond, 1 december, Buitenhoff in Andel. Zeven ondernemersverenigingen uit de regio Heusden en Altena sloegen daar de handen ineen en startten de ‘Stuurgroep Altena Onderneemt 2020’ op. Deze samenwerking werd bekrachtigd door de ondertekening van een intentieverklaring door zes voorzitters. Een en ander op uitnodiging van BedrijvenKring Altena (BKA),

Ter ondersteuning en als betrokken toehoorder waren ook B2B Netwerkplatform Ondernemend Altena, Altena Biesbosch Ondernemershuis (i.o.) en Altena Kennispoort aanwezig.

De Stuurgroep wil een actieve rol vervullen in de economische ontwikkelingen in de regio en het ondernemersklimaat positief beïnvloeden. “Maar het moet wel ergens over gaan”, werd meermalen uitgesproken tijdens de bijeenkomst. Concreet betekent dit, dat de Stuurgroep onderwerpen oppakt, die van regionale betekenis zijn en projecten opstart, die moeten bijdragen aan meer succes voor de ondernemers in de regio. Genoemd werd onder meer de aanleg van glasvezel, het ondersteunen van ‘start-ups’, het beïnvloeden van besluitvorming rond de A27 en het aanstellen van een bedrijfscontactfunctionaris voor de hele regio. De Stuurgroep komt in januari opnieuw bijeen om de plannen voor 2016 vast te stellen.

Regio Altena
“In onze regio wordt hard gewerkt en levert het bedrijfsleven prachtige producten en diensten. Alleen weten we te weinig van elkaar en zouden we door meer samen te werken meer kunnen bereiken en nog beter kunnen profiteren van het economisch herstel”, sprak BKA-voorzitter Jan van Helden in zijn welkomswoord. Ondernemers zijn voor elkaar te weinig zichtbaar en de regio zou als geheel meer gepromoot moeten worden, om bijvoorbeeld investeerders, nieuwe bedrijven, studenten en werknemers aan te trekken. “De regio Altena moet beter op de kaart gezet worden”, sprak één van de aanwezigen uit. Als inspirerend voorbeeld werd het samenwerkingsverband binnen de maritieme industrie in Werkendam aangehaald. Onder Werkendam Maritime Industries werken dertig, aan scheepsbouw gelieerde ondernemers, samen met de gemeente aan innovatie, productontwikkeling en gezamenlijke inschrijving op grotere projecten.

Economisch beleid
BKA is momenteel regionale gesprekspartner voor de drie samenwerkende gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg. In samenspraak met BKA wordt voor de komende jaren het economisch beleid opgesteld. “Maar we kunnen en willen dit niet alleen”, sprak van Helden uit. “Via de Stuurgroep weten we beter wat er speelt in de regio en wat de wensen van de ondernemers zijn. Op die manier kunnen we beter onze standpunten bepalen richting de overheid en aansturen op een uitvoeringsprogramma, dat écht regiobreed door het bedrijfsleven gedragen wordt”.

In januari komt de Stuurgroep opnieuw bijeen om vast te stellen welke gekozen onderwerpen en thema’s in 2016 worden opgepakt en uitgevoerd en welke in de loop naar 2020 worden uitgewerkt. Ondernemersverenigingen maar ook onderwijsinstellingen, die alsnog willen aanhaken, zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen via www.bka-altena.nl.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.