donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Parelkids krijgen voorlichting

23 november 2015 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - De kinderen uit groep 8 van CBS De Parel weten vanaf vandaag (23-11) hoe zij verstandig met vuurwerk moeten omgaan.

Lies Havelaar van bureau HALT bezocht de kids en vertelde hen over de regels en aandachtspunten bij het afsteken van vuurwerk. Ook kwam de gevaren van het afsteken van illegaal vuurwerk uitvoerig aan bod.

Het team leerkachten liet weten het 'een leerzame les' gevonden te hebben.

Voorlichting
Bureau HALT geeft jaarlijks een duizendtal voorlichtingen 'Overlast rond de jaarwisseling'. Tijdens deze voorlichting gaat men in op verschillende overlastsituaties en de gevolgen voor een ander. HALT laat weten: 'Ook gaan we in op de regels rondom vuurwerk en vertellen we de leerlingen hoe zij veilig vuurwerk kunnen afsteken. Veel jongeren op deze leeftijd zijn erg gevoelig voor wat leeftijdsgenootjes doen en vinden en handelen in de groep vaak anders dan alleen. Daarom speelt het thema groepsdruk een belangrijke rol in de Halt-voorlichting. Door middel van een opdracht ervaren de jongeren dat je verschillende rollen in een groep hebt. De Halt-medewerker praat ook met de leerlingen over hoe zij ervoor kunnen zorgen dat zij niet in de problemen komen door groepsdruk.'

Meer info www.halt.nl

Lees meer over:

Vuurwerk HALT CBS De Parel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.