vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Van Vugt: 'Meer aandacht voor Eerste Wereldoorloglinie'

16 november 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - REGIO : De CDA statenfractie heeft extra aandacht gevraagd voor de unieke Eerste Wereldoorloglinie in het land van Heusden en Altena. Vrijdag 13 november stelde provinciale staten nieuw beleid vast voor de komende vier jaar op het gebied van erfgoed. Aan de hand van vier verhaallijnen wordt het verleden van Brabant aan nieuwe generaties verteld, doorgegeven en bewaard. Het gaat om de thema’s bevochten Brabant, religieus Brabant, innovatief Brabant en bestuurlijk Brabant.

Roland van Vugt, CDA-Statenlid uit Woudrichem, miste in het voorstel het verhaal van de Eerste Wereldoorlog. Het voorstel van gedeputeerde Swinkels van cultuur repte alleen over de Tweede Wereldoorlog bij het thema bevochten Brabant. Van Vugt: “Er is in het land van Heusden en Altena heel veel aan het licht gebracht over de impact die ook de Eerste Wereldoorlog op onze regio heeft gehad. Veel vrijwilligers zijn hierbij betrokken en werken aan het zichtbaar maken van deze episode. Diverse groepsschuilplaatsen worden weer bezoekbaar gemaakt. Ook zijn er diverse onderzoeken en publicaties over dit thema. Bovendien is de Eerste Wereldoorloglinie uniek voor Nederland.”

Interesse
Op aandringen van het CDA heeft de gedeputeerde nu toegezegd om de komende vier jaar ook aandacht te besteden aan dit verhaal. Van Vugt: “Voor onze regio biedt dat kansen om dit unieke verhaal te vertellen aan bezoekers van de regio. Zowel voor de Tweede als Eerste Wereldoorlog is bij een groeiende groep Europeanen steeds meer interesse.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.