vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Gezamenlijke kerken organiseren actie voor vluchtelingen

12 november 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL - De zendingscommissies van de gezamenlijke kerken in Andel sarten een gezamenlijke huis-aan-huis-actie onde rhet motto 'Help de vluchteling op zijn plaats.'  De organisatie stuurt de redactie een oproep, die onderstaand integraal geplaatst wordt. De actrie is van 26-11 tot en met 2 -12 aanstaande.

Je durft soms maar amper het tv-journaal te kijken. De angst kan je om het hart slaan als je de onafzienbare stroom vluchtelingen ziet die ook ons land lijkt te overspoelen. Hoe komt dat ooit weer goed en zullen er geen IS-terroristen en gelukszoekers tussen zitten? En krijgt een vluchteling eerder een huis dan iemand die hier al jaren tevergeefs op de wachtlijst staat? Dan kun je van angst gaan gillen: ‘Grenzen dicht’ en ‘Eigen volk eerst’.

En toch en toch…….
In de bijbel (en ook in de koran trouwens) staat dat we de vluchteling moeten helpen. Laten we ons niet laten regeren door angst maar door vertrouwen. Wij alleen kunnen dit uitzichtloze probleem niet oplossen, maar als er maar genoeg mensen een helpende hand uit willen steken is er voor iedere vluchteling een.

Durf een helpende hand uit te steken want vluchten doe je niet voor de lol
Maar liefst 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land. Vluchtelingen hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Zij hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Volledig afhankelijk van noodhulp
Mensen op de vlucht voor geweld laten niet alleen hun huis en dierbaren , maar ook hun bron van inkomsten achter. Velen raken voor hun eerste levensbehoeften volledig afhankelijk van hulpverlening. Een vluchteling is vaak alles kwijt: heeft geen dak om onder te leven, geen eten, geen schoon drinkwater en geen sanitaire voorzieningen. Daardoor liggen ziektes op de loer, terwijl zieke of gewonde vluchtelingen vaak geen dokter hebben die hen kan verzorgen.

Met uw donatie helpen we vluchtelingen aan noodhulppakketten en medische zorg. Voor meer informatie www.rodekruis.nl
De drie Andelse kerken willen met uw hulp dit project van harte ondersteunen.

Vanaf 26 november worden in geheel Andel huis aan huis enveloppen bezorgd voor een bijdrage aan deze actie. De enveloppen worden vervolgens weer opgehaald op maandag, dinsdag of woensdag (30 november, 1 en 2 december) U kunt uw gift ook overmaken op NL 65 INGB 0001607304 van zendingscommissie Geref. Kerk Andel p/a Andriëtte Peereboom 15, 4283 GP Giessen o.v.v. Help de vluchteling op zijn plaats

Lees meer over:

actie kerken vluchtelingen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.