woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Inzameling kleding voor vluchtelingen door Rode Kruis

7 november 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - In Almkerk is er door het Rode Kruis Land van Heusden en Altena een inzamelpunt geopend voor hulp aan vluchtelingen.

Het Rode Kruis zet zich vooral in voor het geven van noodhulp. De actuele vluchtelingenstroom vraagt op dit moment om aandacht en betrokkenheid. Het COA (Centrale Opvang Asielzoekers) is druk bezig met de opvang van vluchtelingen. De meeste vluchtelingen komen hier echter met vrijwel lege handen aan, dus ook zonder extra kleding. Hiervoor zijn dus heel veel spullen nodig. Het gaat hierbij voornamelijk om winterkleding (met name niet al te grote / ruime herenkleding). Ondergoed en schoenen zijn ook hard nodig. Verder is er veel vraag naar handdoeken en toiletartikelen.

Wie wil kan in de praktische noden van de vluchtelingen voorzien door genoemde spullen naar het inzamelpunt te brengen. Dit punt is gevestigd aan de Knotwilg 2a en is geopend op vrijdagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur en op zaterdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur.

Focus op God
Ook de gemeente Focus op God steunt deze actie van het Rode Kruis. Dat doet men door de handen in één te slaan en op zondag 8 en 15 november spullen in te zamelen voor de vluchtelingen. Wie spullen heeft, kan die dus ook op zondag 8 of 15 november meenemen naar de samenkomst in het Verlaat. Verzocht wordt de spullen in een doos of tas te doen. Henry Fiege zal alle spullen verzamelen en naar het Rode Kruis brengen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.