donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kinderopvang Woudrichem organiseert gordelcontrole

3 november 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen week organiseerde Kinderopvang Woudrichem een gordelcontrole op hun terrein aan de Middelvaart. Hierbij werden geen boetes uitgedeeld, maar leuke presentjes als positieve beloning voor veilig gordelgebruik.

Kinderopvang Woudrichem beschikt al jaren over het GroenLicht verkeerslabel, wat inhoudt dat de kinderopvangorganisatie een preventieve rol inneemt op het gebied van educatie en voorlichting over verkeersveiligheid aan ouders en hun kinderen. In het kader daarvan organiseerden zij de ‘Gordel aan, veilig gaan’ gordelcontrole waarbij de in een verkeershesje gehulde controleur automobilisten staande hield en op ludieke wijze polshoogte kwam nemen of het gordelgebruik volgens de regels was.

Dat dit nog steeds een actueel en belangrijk thema is blijkt wel uit recent onderzoek van een landelijk verkeersorgaan dat uitwijst dat ruim 5% van alle achterpassagiers geen gordel draagt of niet correct is vastgemaakt. In België ligt dit getal nog veel hoger. Dit heeft onder andere te maken met de complexiteit van de installatie van de kinderstoel, de lastige afstelling van de gordels, onwetendheid van de bestuurder, een gebrek aan aandacht voor de veiligheid en een oncomfortabel gevoel voor het kind.

Gelukkig toonden de ouders bij Kinderopvang Woudrichem zich ware rolmodellen. Waar de kinderen binnen al even konden oefenen met het vastmaken van de gordel bij een uitgeleende kinderstoel, zaten zij bij hun ouders helemaal veilig op de achterbank.

Lees meer over:

controle Kinderopvang autogordel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.