vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Eerste LinieBrekers event boeiend en fris

30 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Het vijftigkoppige publiek, veelal éénpitters, luisterde met aandacht, stelde vragen, trok letterlijk aan de touwtjes en tekende beelden. Zomaar wat ingrediënten van het allereerste LinieBrekers event Live. Golfpark Almkreek bood onderdak aan een groep ondernemers uit de regio die één ding gemeenschappelijk hadden: enthousiasme. Dát spatte eraf.

Leading lady voor de avond Annelies Baerveldt (TouchMedia) opende vlammend en legde bruisend het doel van de meeting uit. Naast diverse goede netwerkinitiatieven in de streek miste het collectief LinieBrekers een platform om 'kennis te delen, te inspireren en te verbinden'. Daarom sierden deze eerste avond twee boeiende onderwerpen het programma: Crowdfunding en Ondernemen met visuals.

Onder het kopje "eigentijdse fondswerving" werd in een College Tour-opstelling verhaald over Kickstarter, een Amerikaans crowdfunding platform waarop projecten door derden gefinancierd kunnen worden. Wie ambitieuze ideeën heeft voor een film, kunstwerk of een gadget, maar het geld ontreekt om dat plan ook werkelijk uit te voeren, kan naar Kickstarter. Op die webstek kunnen (ook Nederlandse) creatievellingen geld ophalen bij particulieren. Volgens eerder gepubliceerde cijfers werd inmiddels ruim een miljard dollar opgehaald door ruim zes miljoen zogenaamde backers, onder wie 32.000 Nederlanders. Kickstarter is daarmee de grootste crowdfunding site ter wereld.

Beeldend werken
Na de netwerkpauze was de vloer voor Visual Business Coach Loeke Braam. Een inspirerende dame die de ondernemers wist te enthousiasmeren en uitnodigde vooral toch met beelden te werken. Door beide hersenhelften aan het werk te zetten, bereik je een hoger denkniveau, aldus Braam. Een vaardigheid die voor iedereen bleek weggelegd: 'We are all creators' spetterde de ondersteunende power pointpresentatie. Leven én werken vanuit creativiteit was het motto van de Bosche inspiratrice (Als dat al Nederlands is...). 'Visualiseren van dingen moet vooral "leuk" zijn', sprak zij wervend. En enige tekenvaardigheid bleek vooral niét nodig. Dat stelde menigeen ongetwijfeld gerust. Voor wie wilde, was er een Love To do Weekplanner beschikbaar.

Stuwende krachten
Het live event van Liniebrekers werd geïnitieerd door de stuwende krachten Annelies Baervelt, Ursula Ouwerkerk, Marloes Kiezebrink en 'zijlijnscheidsrechter' Ingmar Vroege. Een en ander in samenwerking met Netwerkplatform Ondernemend Altena. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer inspiratie- en kennissessies volgen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.