vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Waterschap combineert aanleg natuurvriendelijke oever met nieuwe persleiding

24 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

REGIO / GIESSEN / DUSSEN - In opdracht van het waterschap, start aannemer Van der Plas uit Giessen eind oktober met de aanleg van maar liefst een 1 kilomter lange natuurvriendelijke oever langs de Kalversteeg in Dussen. Gelijktijdig wordt de aanleg van een persleiding meegenomen.

Deze leiding is onderdeel van een groter persleidingentracé dat loopt van Sleeuwijk naar Dussen en zorgt voor de afvoer van rioolwater. Dit bijzondere gecombineerde project is mogelijk dankzij een zakelijk recht met de grondeigenaar. De werkzaamheden zijn eind december 2015 gereed.

Op steeds meer locaties zorgt het waterschap voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Natuurvriendelijke oevers zijn breed en lopen flauw af. Hierdoor is er meer ruimte voor waterberging zodat eventuele wateroverlast in de toekomst wordt voorkomen. Tevens ontstaat er een betere waterkwaliteit en een gevarieerde flora en fauna.

Europese richtlijnen
De maatregelen komen voort uit de tweede bestuursovereenkomst Brabant en bevat doelstellingen uit de Kaderrichtlijn Water. Hierin staan Europese richtlijnen omschreven waaraan waterbeheer moet voldoen. Tevens is dit project onderdeel van de Ecologische verbindingszone tussen de VierbanseGantel en Kornsche-Boezem Pompveld.

Voor meer informatie kunt u terecht bij projectleider Simon Opić, 0344-649362 of e-mail: s.opic@wsrl.nl

(Archieffoto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.