vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kinderopvang Woudrichem leest vluchtelingen voor

20 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In het kader van Kinderboekenweek 2015 organiseerde Kinderopvang Woudrichem in samenwerking met Vluchtelingenwerk Altena en Bibliotheek CultuurPuntAltena vorige week woensdag een voorleesactiviteit voor een groep allochtone kinderen en hun ouders.

Als maatschappelijk betrokken organisaties zien Kinderopvang Woudrichem en haar partners een gedeeld belang in het stimuleren van de taalontwikkeling van jonge vluchtelingen en het geven van handvatten aan ouders om hier thuis verder mee aan de slag te gaan.

Laagdrempelig
De voorleesactiviteit was vooral heel laagdrempelig met veel beeld om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal en wisten zo goed als zij konden ook al het een en ander te vertellen over wat zij in de prenten zagen.
Na afloop kregen de kinderen een tas met een boek mee naar huis. Daar zaten een aantal brochures en een aanmeldformulier voor lidmaatschap van de bibliotheek bij. Zo krijgt hun taalontwikkeling, onder andere met hulp van de taalcoaches van Vluchtelingenwerk, ook thuis vorm.

Herhaling
Iedereen kijkt tevreden terug op de voorleesactiviteit. Voor alle betrokken partijen is dit initiatief dan ook voor herhaling vatbaar. Kinderopvang Woudrichem is van mening dat dit soort samenwerkingen de toekomst heeft en ook binnen de gemeente Woudrichem steeds vaker gestalte zal krijgen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.