donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Rabobank Leden Event: energie door samenwerking

16 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Gisteren, 15 oktober, vond het jaarlijkse Rabo Leden Event van Rabobank Altena plaats. Plaats van handeling was Servicebioscoop Hollywoud én de Rabobank-locatie voor de after-party. Het event bracht een bijzonder groot aantal bezoekers op de been dat genoot van een gevarieerd programma. De inhoud daarvan kwam door inbreng vanuit, onder meer, de leden tot stand. Ook werd die avond de Rabobank Award uitgereikt.

Marc Lammers sprak tijdens zijn presentatie ‘Van goed naar goud’ vol overgave over zijn tijd als hockeycoach van het dameselftal. Niet alleen de pieken in zijn carrière, maar ook de dieptepunten en vooral zelfreflectie kwamen aan bod. Begin bij jezelf als je de ander wilt motiveren.
Debora Kadijk, van Kadijk Beach University, werd aan de tand gevoeld door avondvoorzitster Sybille van Gammeren. Ze spraken samen over Debora haar carrière. Debora geeft aan dat topsport een reis is, waar problemen opgelost moeten worden, waar veel te leren valt, maar waar je vooral van moet genieten.

Innovatie
Robot NAO stal de show tijdens de presentatie van Danny Mekić en Mike van Rijswijk over robotisering en de gevolgen voor de maatschappij. Ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Wist u bijvoorbeeld dat er in 2011 al meer mobiele telefoons waren dan ‘gewone’ tandenborstels?
De NAO-familie is erg in trek in Azië en wordt steeds verder ontwikkeld. In Nederland doet de robot zijn intrede in de zorgsector. Bij woon- zorgcentrum Humanitas ontmoeten bewoners de menselijke robot Zora.

Samen
De Ondernemende Vrouwen van Altena van 2015, Ruth Huisman, Ursula Ouwerkerk en Marina Zwaan, werden geïnterviewd door Cor Spek. Ze werden in mei jongstleden gekozen tot de meest inspirerende en innovatieve dames in het Land van Heusden en Altena. Waar staan zij voor en wat heeft deze titel hen gebracht?, waren vragen die voorbij kwamen. De tip die de dames meegaven was dat je met hulp een betere ondernemer kunt worden: 'Zoek de samenwerking. Laat je adviseren.'

Rabobank Altena Awards
Het Rabo Leden Event was een spannende avond voor de deelnemers van de Rabobank Altena Awards. De awards zijn een manier waarop Rabobank Altena een deel van de winst teruggeeft aan de samenleving. De leden stemden over de uitslag. Het project ‘Alle kinderen mogen meedoen’ kreeg de meeste stemmen en ging met de award van 10.000 euro naar huis. ‘Elkaar ontmoeten in De Nieuwe Es’ heeft een bedrag van  7500 euro ontvangen en het project ‘Duurzame toekomst voor dorpshuis in Drongelen’ mag 5000 euro besteden.

(Foto Teeuwen Groep via Twitter)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.