donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

BKA op zoek naar 'werkbare samenwerkingsvorm'

17 september 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - BedrijvenKring Altena (BKA) is op zoek naar een 'breed geaccepteerde en werkbare samenwerkingsvorm', zonder meteen een hele organisatie op te tuigen. Marc Bosboom (directeur VVV Altena Biesbosch) is spreekbuis voor het initiatief en vraagt hardop: 'Wie denkt er mee?!'  BKA is gesprekspartner voor de gemeenten en karrentrekker voor de ontwikkeling van nieuw, regionaal economisch beleid. Het doel is de  krachten te bundele en samen te werken aan een goed (nog beter) ondernemersklimaat.

Onlangs werd door BKA, samen met de gemeenten, een bijeenkomst georganiseerd over de economische ontwikkelingen in de regio Altena en Biesbosch. De directe aanleiding was de nieuwe Nota Economische Zaken, opgesteld door Doorakkers Advies in opdracht van de samenwerkende gemeenten. Jan Doorakkers presenteerde die avond zijn bevindingen, gebaseerd op de vele gesprekken die hij voerde met het bedrijfsleven en eigen onderzoek.

Aanspreken
Voorafgaand aan de gezamenlijke bijeenkomst sprak BKA met een brede vertegenwoordiging van ondernemersverenigingen uit de regio. Iedereen onderschreef de behoefte om gezamenlijk op te trekken binnen het voorliggende initiatief. Ook waren er kritische noten gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Er ging vanuit de deelnemers een waarschuwend vingertje omhoog dat samenwerking alleen lukt op basis van gedeelde belangen. Onderwerpen moeten alle partijen aanspreken. “Beter aan de slag met één onderwerp, waar we allemaal mee te maken hebben, dan een hele lijst die ons maar voor de helft interesseert”, was een veelbetekenende reactie uit de zaal.

Terugkoppelen
Op basis van deze en komende bijeenkomsten, formuleert BKA vervolgens een gezamenlijke reactie op het concept beleidsplan EZ en koppelt de regionale businesskring verdere actieplannen terug met de lokale ondernemersverenigingen.

In dit verband stelt Marc Bosboom ondernemers, B2B-netwerken en ondernemersverenigingen de vraag: 'De eerste reacties op concept nota EZ Altena & Biesbosch regio zijn binnen. Bewustwording over noodzaak tot samenwerking is ruimschoots aanwezig. Wie denkt er mee over zinvolle onderwerpen?' Zaken die eerder genoemd werden zijn onder meer glasvezel, goede bereikbaarheid, A27, recreatie en toerisme.

www.bka-altena.nl

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.