zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Woerkum 1 en 2 leveren mooie prestatie in Great River Race

16 september 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - 12 september jongstleden was de laatste editie van de Great River Race in Londen. Naast Woudrichem kwamen ook de wereldkampioenen uit Coigach, als enige schotse afgevaardigden, Blakeney CRC, uit Engeland en ons eigen Heusden. In totaal deden zes St Aykes Skiffs mee aan dit evenement.

Met een handicap van 33 minuten gingen de Woerkummers om 11.18 uur van start met de vloedstroom mee van Millwall docks richting Tower Bridge en verder naar Richmond on Thames. Bij de start namen de sterke mannen van Coigach direkt een forse voorsprong maar bleven tot halverwege de wedstrijd in het zicht van het gelegenheidsteam uit Woudrichem. Deze waren ondertussen in een ingewikkelde een twee verwikkeld met een team van de adelborsten van de koninklijke marine die met twaalf roeiers in een sterslope geduchte weerstand boden. Toen het water wat bedaarde na een traject met tegenwind nam Woerkum 2 snel afstand.

De condities bij de start bleken later zo erbarmelijk dat de wedstrijd voor de drakenboten werd afgelast na het zinken van een van die boten.

Veertiende
In het tweede deel van het traject werd het allengs rustiger en werden de een na de andere boot ingehaald, maar werd Woerkum ook zelf ingehaald door een aantal snelle boten, zoals een Outrigger en Celtic longboat alsook een enkele Cornish Pilot Gig. Net voor de finish beleefden ze nog een moie strijd met twee van deze boten en gingen uiteindelijk als veertiende over de finish.

Woerkum 1 kwam op 3:22 binnen wat een mooie prestatie is voor dit merendeels damesteam.

Ondanks de wat teleurstellende tijd van Woerkum 2, binnenkomst up 2:48, zijn we trots op de positie in het veld na de 33 plaats in 2014. Het bierteam had danook maar een aantal maal samen geroeid alvorens aan de race deel te nemen. Dat belooft wat voor volgend jaar als de sterke mannen weer aan de beurt zijn om het record terug te veroveren op de mannen uit Coigach. (WSV Woudrichem)

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.