vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woudrichem als Fairtrade gemeente: uitdaging voor ondernemers

3 september 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De gemeente Woudrichem wil een erkende Fairtrade gemeente worden. Er is een werkgroep opgezet om dit te realiseren.
 
Woudrichem heeft, evenals Werkendam, al jaren een Wereldwinkel. Om aangemerkt te kunnen worden als Fairtrade gemeente, dient er op gebied van eerlijke handel méér te gebeuren.

Jos Korthout is één van de leden van de eerdergenoemde werkgroep. Hij legt de amibities uit: 'Op termijn is de verwachting dat ook Werkendam en Aalburg Faitradegemeenten zullen willen worden, zolang ze nog niet samengevoegd zijn.'
Om Fairtrade gemeente te mogen zijn, dienen eerlijke derde wereldproducten ook te koop te zijn in supermarkten en andere winkels. Dan dient in de kantines van bedrijven Fairtrade koffie en thee geschonken te worden. Dan kunnen er Fairtrade cadeauartikelen, keramiek, glaswerk, wijn, voedingsmiddelen, chocola, snoep, sieraden en textiel opgenomen worden in kerstpakketten en als relatiegeschenk gebruikt worden.
 
Uitdaging
'We dagen de ondernemers uit na te denken hoe ze mee kunnen doen. Zij kunnen bijdragen aan een wereld die eerlijker, schoner en duurzamer wordt en dat armoe, slavernij en kinderarbeid wordt teruggedrongen. Neem dus Fairtradeproducten op in uw assortiment. Schenk Havelaar-koffie, geef Tony’s Chocolonely chocolaatjes, schenk Wereldwinkel-wijn of bedenk nog meer manieren om op deze logische manier bij te dragen aan ontwikkeling van arme landen.'

www.fairtradegemeenten.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.